No és tan fàcil deixar d’estimar

En mis manos

En mis manos
08/12/2020

Es tracta d’una filmació en coproducció amb Temporada Alta, dins de la programació “A distància.” Aquesta pandèmia ha obligat a buscar noves formes de presentació de les activitats artístiques i demostra la imaginació i ganes de treballar de la gent de la cultura.

No sé per què m’ha agradat tant. És un tema que no ens pot sorprendre. Forma part de la vida i dels eterns temes del teatre. No sé per què però m’ha atrapat des del primer moment i no he mogut ni una pestanya en els 45 minuts de l’espectacle.

He de confessar que moltes vegades ens deixem portar per les cares o signatures conegudes. He escollit aquesta peça perque he vist els noms de La Brutal i David Selvas dels que ja coneixem alguns treballs. I m’hi he posat, he entrat i m’hi he enganxat.

La Brutal no decepciona i David Selvas tampoc, un tàndem que vam poder gaudir a “La importància de ser Frank”, “Don Joan” o “La Treva”. Ambdós m’han permès conèixer una autora per mi desconeguda. Marilia Samper és la guionista i dramaturga d’aquesta deliciosa peça. La poso per sempre més a la part més superficial de la meva memòria perquè surti ràpidament quan algú l’evoqui i a Cristina Plazas que celebro molt haver conegut.

Samper escriu un tema recurrent, el de l’abandó de la persona amb qui s’hi ha viscut anys de perfecta compenetració-harmonia i la incapacitat per deixar d’estimar-la. Ho fa des de la derrota més absoluta, des de la destrucció. Quan tot s’enfonsa res està en les pròpies mans, res es pot fer quan no es vol deixar de sentir el dolor de la pèrdua.

Taida Martínez dirigeix amb David Selvas aquest teatre-filmació i ho fan des del rigor més absolut, seguint a la protagonista per tots els espais i pels llocs més profunds de la seva desesperació. Un petit canvi en el pentinat i el vestit la transporta des de la foscor a la una mal dissimulada alegria. Cristina Plazas ens encomana la seva angoixa, ens pica l’ullet i es dirigeix a nosaltres en mig de les seves converses telefòniques i ens fa còmplices del seu dolor. Realment extraordinària.

What do you want to do ?New mailCopy

What do you want to do ?New mailCopy

What do you want to do ?New mailCopy

What do you want to do ?New mailCopy

← Tornar a En mis manos

Enllaç copiat!