L’art del circ i els pallassos al Grec

Circus Klezmer

Circus Klezmer
23/07/2016

Circus Klezmer és un espectacle que es va estrenar a Barcelona l’any 2004 i ara, dotze anys després i amb mes de 500 representacions, es vol acomiadar a la mateixa ciutat on va començar després d’haver-se convertit en el muntatge de circ contemporani català més vist arreu del món, a França, a Itàlia, a Suïssa, a Noruega, al Regne Unit, a Israel, al Japó …..

És un espectacle inspirat en els sons alegres de la música dels jueus del centre d’Europa i en les pintures de colors vius de Marc Chagall.

És difícil destacar un element per sobre dels altres perquè l’espectacle és la fusió de la comicitat, la força interpretativa, el moviment, la música i els exercicis circenses, malgrat que aquests últims segurament són el menys important d’aquesta proposta i prima molt més la dramatúrgia dels pallassos, molt més treballada.

Sense paraules comprensibles, la història es va desenvolupant a l’escenari, la interactuació amb el públic és constant i en alguns moments ens sembla fins i tot provocadora. El creador i director de l’espectacle és el que fa el paper del boig del poble, al que tot se li perdona. Adriàn Schvarzstein és un especialista en circ al carrer ….

Molt destacable la música en directe amb quatre músics que interaccionen amb els actors acomodant la música al ritme del què està esdevenint a l’escenari i fora de l’escenari. El tipus de música que interpreten és la que don nom a la companyia, la música klezmer que era utilitzada en les celebracions jueves.

Sortim del Grec amb un somriure a la boca, hem gaudit d’un espectacle de circ, ple de vitalitat.

Si voleu veure la crònica sencera només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a Circus Klezmer

Enllaç copiat!