Tot el que necessites per anar al teatre

Un home sol

Un home sol

Un home sol (Un hombre solo) és un espectacle protagonitzat per Miquel Sitjar i situat en un món distòpic que ressona a l’obra 1984 de Gorge Orwell, amb temàtiques del tot actuals com l’autoritarisme, les revoltes del poble i la llibertat social.

Sinopsi

En un futur incert però possible, un home compleix 50 anys en la més estricta soledat. En aquest aniversari haurà de demostrar que ha assolit certs requeriments personals, professionals i ideològics que la societat exigeix si vol continuar vivint. Una trucada inesperada el posarà de cara al seu passat, ple d’ombres i de desitjos enterrats: la seva antiga lluita per un món millor, abandonada fa molt, retorna ara cosificada i amb fermes intencions de no deixar-lo marxar. Quan comença a inventariar allò viscut i en perill de mort, recupera els seus antics objectius de lluita i, en un últim intent per recuperar-los, s’aboca a una fèrtil bogeria revolucionària.

Una obra que reflexiona sobre l’envelliment en una societat que venera la joventut, una al·legoria a partir d’una premissa cruel: “I si en fer certa edat haguéssim de demostrar haver assolit certs objectius per tal que el sistema ens permetés seguir vivint?” Tirant d’aquest fil,  el passat, els somnis no complerts, la renúncia a un món millor, la soledat aclaparadora, la nostàlgia de l’amor, la por a la caducitat prenen una importància cabdal.

L’acció se situa en un món distòpic que evoca el 1984 de George Orwell, cosa que permet portar a l’extrem i jugar amb l’autoritarisme, la censura, el control social, les revoltes populars, o el dret a protesta, que, per altra banda, són a l’ordre del dia

L’escriptura a quatre mans suma en aquest cas el bagatge d’un actor amb més de vint anys d’experiència i el d’una narradora amb una trentena de llibres publicats. A partir d’una idea original de Jordi Cadellans, Muriel Villanueva ha pogut aportar la seva mirada literària; la creació ha fluït després coordinant l’expertesa de l’escriptora amb la destresa de la prosa de qui, a més, sabria portar-ho a l’escenari.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • La necessària Revolta del Teatre!

  Covid19, populisme, neoimperialisme, jovent desencantat, implosió democràtica, manipulació mediàtica, Cultura anorreada, fi de les inocències,… de cop i volta, tot i que fa anys que es cou, ens trobem social i individualment en un moment de decadència d’allò que en dèiem “els estats del benestar socialdemòcrates”, fagocitats pel neoliberalisme globalista. Exhaltació i explotació de l’individu durant la seva joventut, menysteniment i anorreament de l’individu a partir de la ratlla psicològca dels 50, quan comença a ser material d’abocador.

  Una peça necessària pels temps que corren, una aposta escènica imaginativa però alhora íntima, tan propera que a voltes es fa asfixiant…com un capsa de miralls on només veiem la nostra imatge repetida fins a l’infinit.

  Bon ull per part del director per escollir al Miquel Sitjar, actor magnètic verbalment, gestual i fisica, que traspua l’home atrapat davant la seva pròpia presó mental i traició, però amb una espurna de llum que el retorna a la seva dissidència rebel.

  Aneu-la a veure, el teatre, la cultura, és la REVOLTA

  18/03/2021
 • Un espectacle intens i que fa pensar… L’actor protagonista impecable. Una obra de teatre molt bona. Ho recomano a tothom!

  18/03/2021
 • Monòleg molt intens que va in crescendo des del minut u i ens fa entrar, poc a poc, en la vida del personatge. Una vida com potser la meva o teva. Ambientat en un món com el nostre però molt distòpic amb una escenografia i efectes especials molt ben trobats que ho ambienten bé. Sitjar interpreta diversos personatges i diverses situacions sense perdre’s i dotant-los tots de la força que es mereixen. Final força apocalíptic. Una grata sorpresa, com la majoria de monòlegs del Versus.

  14/03/2021
Articles relacionats
Miquel Sitjar reflexiona sobre el pas del temps i la pèrdua d’ideals a ‘Un home sol’

Miquel Sitjar reflexiona sobre el pas del temps i la pèrdua d’ideals a ‘Un home sol’

4 març 2021

L’actor Miquel Sitjar torna a l’escenari de la Sala Versus Glòries, a partir del 10 de març, amb el monòleg Un home sol de Muriel Villanueva i Jordi Cadellans. L’actor, habitual […]