Tot el que necessites per anar al teatre

Souvenirs

Souvenirs

El projecte Souvenirs és la continuació natural del treball realitzat durant els darrers 3 anys amb el col·lectiu de La Bellesa en col·laboració amb Antic Teatre i amb la directora i dramaturga Marta Galán Sala. Després de la participació en un projecte de districte/barri el 2016 (La Bellesa, Antic Teatre 2016), va arribar la participació en un projecte de ciutat (ART I PART, Projecte Rebomboris, La sala de La Bonne 2018). Pels participants suposa un nou repte que els apodera, els encoratja i els connecta a altres realitats, augmentant així la seva participació en la cultura de la ciutat (i en la d’altres ciutats) i consolidant la seva pràctica setmanal com alguna cosa que els fa feliços, els ocupa i intensifica la seva vida en relació al present i a la vida cultural del barri i de la ciutat.

Sinopsi

Quines són les empremtes que deixa en els cossos i en les ments la guerra i el feixisme?

Amb aquesta primera premissa vam iniciar la tercera exploració escènica de la Bellesa i ho fem a partir de documents i objectes que arriben del passat fins a l’escena i que donen peu a diferents relats de vida: cartes, contractes laborals, títols i certificats oficials, poemes escrits en tovallons de paper, peces de roba, objectes quotidians, fotografies … Relats encarnats que conviden a una presa de consciència individual i col·lectiva sobre la manera en què les guerres i el feixisme esbiaixen les biografies i deixen una empremta inesborrable. Narrar per resignificar i curar.

Comptem també amb la participació d’un grup d’homes i dones de la ciutat d’Eindhoven (Holanda) que, mitjançant el format de la videocorrespondencia, aporten una perspectiva europea a aquesta memòria intrahistòrica sobre la guerra, el feixisme i la repressió.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Pau Rosell Simón

    Valentes, fortes, humanes, vulnerables i infinitament generoses: així són les dones de La Bellesa. Han parat el món i ens hem escoltat, el que hem viscut i el que vivim. GRÀCIES!

    25/10/2019