Tot el que necessites per anar al teatre

Simon Boccanegra

Simon Boccanegra

Amor, política i llibertat a la Gènova del segle XIV

Quin preu s’està disposat a pagar per l’èxit? Quan el corsari Simon Boccanegra era jove, la seva amant va morir i la seva filla recent nascuda va desaparèixer. Vint-i-cinc anys més tard, com Dux de Gènova, es retroba amb la seva filla Amelia, però la seva nova felicitat es veu amenaçada pels seus enemics polítics entre els que es troba, l’amant de la seva filla, Gabriele Adorno.

  • Plácido Domingo, Leo Nucci i Giovanni Meoni, tres grans intèrprets, tres opcions per gaudir de Simon Boccanegra. En una posada en escena de José Luis Gómez que destaca per ser austera, neta, abstracta i distanciada de referents històrics que puguin distorsionar el missatge universal de l’obra.
Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Avui al Liceu he pogut gaudir d’aquesta òpera de Verdi que no havia vist mai representada, però que tenia un al·licient molt especial per a mi que no era un altre que veure-la interpretada per Plácido Domingo. Magnífica l’escenografia i la il·luminació, un gran cub diàfan recobert de miralls on es veien projectats els interprets, l’orquestra i amb canvis de color que oferien bellíssimes imatges d’ombres. Molt bé l’orquestra sota la direcció de Massimo Zanetti que ha sabut cuidar al detall la partitura. El cor dirigit per Conxita García ha estat esplèndid tant en l’escenari com quan cantaven fora d’escena. Plácido Domingo als seus setanta-cinc anys i havent hagut de canviar el seu registre vocal de tenor a baríton ha donat una demostració de seguretat en els aguts i una brillantor de timbre, envejables. Bravo ,bravo. M’ha agradat molt la soprano canària Davinia Rodríguez en el paper d’Amelia i que segons tinc entès va descobrir i va apadrinar P. Domingo, amb una veu melodiosa i cuidats aguts. Molt bé així mateix el tenor Ramón Vargas com a Adorno i el baix Ferruccio Furlanetto com Fiesco tots dos amb una veu de gran bellesa. Més de deu minuts d’ovacions amb el públic dempeus per a una vetllada que trigaré a oblidar.

    27/04/2016