Tot el que necessites per anar al teatre

Rhümia

Rhümia

Va ser un gran èxit de públic que, a més, va tenir després una vida llarga en forma de gires i de dues estades al Teatre Lliure de Gràcia. Us parlem de Rhum, l’espectacle en el qual treballava Joan Montanyès “Monti” quan va morir el 2013 i que més tard van reprendre Martí Torras Mayneris, Jordi Martínez, Joan Arqué, Pep Pascual i Roger Julià amb la col·laboració de Guillem Albà. Ara, el músic, clown i artista plàstic Mauro Paganini pren el relleu d’Albà i aporta noves dimensions a una companyia “inestable” de pallassos que segueix la línia marcada per Rhum i porta a escena la segona part d’un díptic clownesc. És una creació autònoma i independent de la primera, tot i compartir-hi els mateixos personatges i uns ingredients que van de l’humor i els jocs de paraules a la música, tot embolcallat amb grans dosis de tendresa i emoció. Entrades clàssiques del teatre de clown i números nous creats per la companyia prometen un espectacle per a petits i grans que segur que tindrà, com a mínim, l’èxit del Rhum original.

Video

Fotos

RhümiaRhümiaRhümiaRhümia

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • Hebert
  Hebert
  12345

  RHÜMIA al Lliure o com he pogut anar pel món dient, amb un posat estúpid, que no m’agraden els pallassos.
  No tinc referents així que no puc comparar amb altres propostes… però sí amb el que visc com a espectador. He rigut i molt (que em costa), m’he sumat al joc que ens proposen (amb el que em trasbalsa no ser espectador estàtic) i m’ho he passat pipa. Números genials com els bombers o la folclòrica, poètics com la melodia interpretada amb xerrac, d’èxtasi com el gospel, la complicitat de saber que la broma petarà als nassos del bromista i tot i així riure sense parar i jocs de paraules que em pirren.

  Llegeixo que Rhum era més complet. No ho sé (cachis!). Sí sé que per mi ha estat descobrir un llenguatge que obviava i que he gaudit moltíssim de la tendresa, bogeria, poesia i humor gamberro.

  En RESUM: Gràcies, Martínez, Arqué, Julià, Pascual i Paganini per fer-me sentir viu i alegre i, sobretot, amb ganes de fer riure a algú. #Rhumia

  28/12/2016
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  12345

  El año pasado me hicieron disfrutar mucho con “Rhum” y este año he vuelto a repetir para que me volvieran a sorprender. Y mira… de un día bastante malo que he tenido me lo han alegrado al instante!!
  A pesar de que la anterior función a mi parecer fué mejor y más redonda, no puedo más que recomendar ir a ver estos pallasos. Saldrás del teatro con una sonrisa en la boca.
  Por cierto… el momento bomberos ha sido lo mejor. Casi me meo en las bragas de la risa jajajaja

  15/12/2016
 • JOSEP OLIVA SASÉ
  12345

  Continuant amb el Grec, avui he gaudit com feia anys no ho feia amb aquest espectacle. Si Rhum em va agradar i molt, aquest el supera en molt també. A diferència del primer que gran part era sense paraules, aquest el presenten com un seguit de paròdies a quina més divertida. Paticipativas, enginyoses, moments emotius i tendres, altres esbojarrats i gamberros, música, cançons i noranta minuts de riure a riallades com no recordo haver-ho fet mai. Per anomenar alguna, la història dels bombers i la del flamenc m’han semblat genials. És tanta la química que s’estableix entre el públic i els actors que es converteix en una festa. No vull desvetllar més coses perquè és inexpicable i cal veure-ho. La interpretació insuperable de tots sense excepció, Jordi Martínez, Joan Arqué, Roger Julià, Pep Pascual i Mauro Paganini, la posada en escena magnífica i fantástica la direcciò de Martì Martí Torras Mayneris. Les úniques paraules que hi ha per valorar-ho, són BRUTAL o BESTIAL, quedar-vos amb la que més us agradi. No cal dir que és IMPRESCINDIBLE i si no la podeu veure dins del Grec, al desembre estarà al Lliure de Gràcia i asseguro que serà uns dels èxits de la temporada i per a mi també del Grec evidentment. Només puc donar les gràcies per aquesta injecció de eufòria i bon rotllo que em durarà dies.

  23/07/2016

Articles relacionats

'Rhümia', la reivindicació del pallasso torna al Lliure

'Rhümia', la reivindicació del pallasso torna al Lliure

21 Desembre 2017

Un any més, Rhum&Cia es fa seu el Lliure per Nadal. Després de l’èxit de Rhum, l’homenatge al pallasso Joan Montanyès «Monti» estrenat al Grec de 2014, la companyia torna a la càrrega amb la segona temporada de Rhümia, el tancament d’aquesta «bilogia clownesca» que reivindica el pallasso clàssic amb una proposta gamberra, tendra i divertida. Al Teatre Lliure de Gràcia del 21 de desembre al 14 de gener.

Llegir més... n

'Rhümia', la reivindicació del pallasso

'Rhümia', la reivindicació del pallasso

9 Desembre 2016

Després de l’èxit de Rhum, l’homenatge al pallasso Joan Montanyès «Monti» estrenat al Grec de 2014, la companyia torna a la càrrega amb Rhümia, la segona part d’una «bilogia clownesca» que reivindica el pallasso clàssic amb una proposta gamberra, tendra i divertida. Al Teatre Lliure de Gràcia del 9 de desembre al 8 de gener.

Llegir més... n