Tot el que necessites per anar al teatre

Rafael Bonachela: AB [INTRA]

Rafael Bonachela: AB [INTRA]

Una exploració dels impulsos més profunds i primaris de l’ànima humana en l’última gran creació del coreògraf català que ha triomfat a Austràlia, Rafael Bonachela.

Sinopsi

Amb un títol que vol dir “des de dins”, en llatí ab [intra], va obrir la temporada de la Sydney Dance Company amb crítiques que van saludar amb entusiasme aquest intens viatge per l’existència humana. ab [intra] explora els aspectes més profunds i primaris de l’ànima, les nostres respostes més viscerals, de la tendresa a la confusió. L’espectacle és un recorregut per l’essència mateixa de la condició humana que es desenvolupa en un escenari minimalista on els artistes esdevenen el focus d’atenció. La banda sonora composta per Nick Wales, juntament amb moviments de la peça de violoncel de Pēteris Vasks Klātbūtne (Presència), proporciona un fons exuberant format pel so de les cordes i per una electrònica atmosfèrica. El resultat és una proposta de moviment brillant, energètica i electritzant, on la tècnica i l’emoció són igualment importants.

Rafael Bonachela va néixer a la Garriga i va començar a ballar a Barcelona abans de  traslladar-se a Londres per tal d’entrar a formar part de la Rambert Dance Company. Va ser ballarí de la companyia i coreògraf fins al 2006, quan va crear la Bonachela Dance Company. El 2008 va estrenar 360°, la primera gran producció per a la Sydney Dance Company, de la qual, menys de sis mesos més tard, va ser nomenat director artístic. Al llarg dels anys, la companyia ha consolidat la seva reputació com un gran focus de creació, amb el seu aplaudit grup d’intèrprets presentant els nous treballs de Bonachela i altres coreògrafs, però també mostrant el treball de dissenyadors, compositors i músics de gran talent.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
Rafael Bonachela: “Em fascinen la tècnica i la virtuositat del ballarí, l’articulació complexa dels cossos”

Rafael Bonachela: “Em fascinen la tècnica i la virtuositat del ballarí, l’articulació complexa dels cossos”

20 juny 2019

Per Clàudia Brufau / @claudiabrubo Rafael Bonachela (la Garriga, 1972), que enguany fa deu anys que dirigeix la Sydney Dance Company (SDC), presenta AB [INTRA] al Festival Grec. D’alt voltatge […]

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

17 juny 2019

Publiquem la quarta revista en paper de TeatreBarcelona! Aquest és el quart estiu que TeatreBarcelona editem una revista en format paper, dedicada a un dels esdeveniments culturals més importants de […]