Tot el que necessites per anar al teatre

Pupi Siciliani

Pupi Siciliani

L’existència de l’Opera dei Pupi siciliana està documentada des del segle XVI i, avui dia, és una de les reivindicacions d’art i cultura popular que encara perviu a la Sicília contemporània.
Les històries de Pupi segueixen la narració oral que els rondallaires exposaven als carrers, explicant aventures de cavallers valents, dames boniques, grans duels amb espases i llargs viatges. Aquesta mateixa història oral, que abans es transmetia a les places, es trasllada al teatre i pren forma i acció a través dels titelles.
L’any 2001, Opera dei Pupi va entrar a la llista del patrimoni immaterial de la humanitat gràcies a la seva capacitat de reflectir la identitat d’un país i d’un poble.
La companyia Opera dei Pupi Brigliadoro ens transporta al món d’Orlando i Rinaldo, dos dels herois de la coneguda Història dels paladins de França, inscrita dins la matèria de França, un conjunt de temes i històries medievals centrats en la cort de Carlemany i els seus cavallers.
Al final de l’espectacle, la companyia ensenyarà el teatrí al públic per explicar com es manipulen aquests titelles extraordinaris i perquè tothom pugui conèixer de prop els protagonistes de la història.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració