Tot el que necessites per anar al teatre

Pocahontas o la verdadera historia de una traviesa

Pocahontas o la verdadera historia de una traviesa

Tots sabem que els contes que ens explicaven de petits no corresponen amb la realitat. Que eren això, contes. Aquestes petites i inofensives històries han format part de la nostra feliç primera etapa com a éssers humans i ens han configurat com a adults. Però moltes d’aquestes històries no eren invencions, es basaven en fets reals, i, com en la història de la humanitat, van arribar a nosaltres patint enormes i terribles manipulacions. Perquè la història l’han escrit els vencedors.

Bàrbara Mestanza parteix del personatge que la va marcar de petita –Pocahontas– per reivindicar i fer justícia a persones i històries silenciades.

Sinopsi

Walt Disney i els seus van mentir sobre Pocahontas de la mateixa manera que la història ha mentit sobre la pròpia història. Tots els fonaments d’aquesta societat “avançada” són una mitja veritat. Què hi ha a sota de nosaltres si tot allò en què ens hem basat són realitats inventades? Pocahontas o la verdadera història de una traviesa relata la història real d’algú que un dia va existir de veritat i que ara no és res més que un símbol. Avui explicarem la veritat, la nostra. Perquè aquesta és la que importa.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Bàrbara Mestanza emociona en una encarnació molt física i “punk” de Pocahontas. Ella sola defensa el seu text, provocador i carregat de simbologia ianqui, sobre la manipulació que la història ha fet d’una figura que s’ha convertit en icònica, tractant temes tan importants com el feminisme i la identitat pròpia.
    Una visió adulta, reivindicativa i necessària d’un personatge que ens ha arribat edulcorat per Disney.

    12/02/2019