Tot el que necessites per anar al teatre

Parasceve

Parasceve

S´ha plantejat alguna vegada. Qui no té tomba, On dur les flors? El ritual de Parasceve és la metàfora de l´enterrament just que moltes persones no han tingut a aquest país i a la resta del món. Un Ritual on es respecta el text de Blai Bonet, i la seva universalitat. Aquest text del 56, finalista del premi Joan Santamaria (1957), és l´única obra teatral de Blai Bonet. No ha sigut representat durant dècades, segurament per la seva dificultat literària com dramatúrgica. Afrontar la direcció hagués pogut esser també motiu de crear una versió de diàleg, més fàcil per al públic actual, acostumat a l´acció física del teatre, i no tant a l´acció teatral de la paraula. No hi ha d´altra tragèdia d´aquest tipus a Mallorca, no hi ha teatre en vers en català, sí hi ha històries dignes de recordar, històries universals on tot el públic es veu víctima de la bestialitat humana. Històries amb falta de memòria, que avui dia, a 2015, llueixen també a l´abús de poder del polític en general. El teatre com a fet sanador de la societat, pot fer el seu ritual de condòl, nosaltres sabem on dur les flors. Jeroni Obrador, director de l´espectacle.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Una dramàtica història que ens endinsa en les barbaritats de la guerra i en els sentiments a flor de pell d’una mare i l’amor pels seus dos fills. Els tres actors aporten molta intensitat als seus papers i ens traslladen perfectament a l’època del text.

  04/05/2015
 • Hola soc en Jordi De Andrés i havia guanyat una entrada doble per la funció de ahir al vespre! Em sap greu però no vam poder assistir-hi per una força major!
  Teniem la meva sogre al hospital!
  Ho sentim i esperem poder tornar a tenir una altre ocasió per poder venir-hi!
  Moltes gràcies. Cordialment,
  Jordi De Andrés

  03/05/2015