Tot el que necessites per anar al teatre

Opus #1: Jeux, Petrushka

Opus #1: Jeux, Petrushka

La companyia KoRPo Dance Project presenta l’espectacle Opus #1, inspirat en obres pertanyents dels “Ballets Russos” de Diaghilev.

Sinopsi

La peça compta en dues parts:

Primera part: PETRUSHKA

Petrushka narra la història d’un dels personatges tradicionals més populars de Rússia. L’obra mostra el despertar i desenvolupament de les emocions d’una marioneta. A través d’aquestes, la peça qüestiona si realment existeix la llibertat d’elecció o senzillament tot està establert per endavant i no existeix opció d’influir en el resultat final del nostre destí.

Segona part: JEUX

La peça de Jeux es descriu com un poema a la dansa. No és visible una trama específica estructurada a través dels seus successos. La peculiaritat de l’obra en aquesta producció resideix en el joc que existeix en la relació que uneix la música i la dansa. El so ve de la mà de l’exclusiva llum musical de Glass que combina amb el fascinant i trepidant llenguatge plàstic coreogràfic de Radev. El resultat és un complex visual semblant a una obra d’art.

DIRECTOR ARTÍSTIC: KIRILL RADEV

Kirill Radev va néixer a Rússia, el 1981. Va cursar els seus estudis de dansa a la reconeguda Acadèmia de Ballet Rus d’Agripina Vaganova. Començà la seva carrera professional al Ballet Imperial Rus com a solista, arribant a la franja de primer ballarí al 2003. El 2008, Radev es va unir com a solista al Corella Ballet, amb Ángel Corella com a director.
D’altra banda, en Kirill Radev està titulat en els estudis superiors de coreografia per l’Acadèmia Estatal de Coreografia de Moscou.
Entre els premis més rellevants obtinguts durant la seva carrera artística, Radev ha obtingut premi del Festival Internacional de dansa contemporànea “Context” i, actualment, gaudeix de la nominació a millor coreografia per “Beyond the threshold of the World” del premis “Recomana”.
A partir del 2009 en Radev ha creat coreografies per teatres conservatoris internacionals com “La Mov” de Saragossa, teatre “Ballet Moscú”, teatre “New Ballet” de Moscou, “Teatre Bolshoi” de Moscou, entre d’altres.
A través de la seva faceta com a docent de dansa, Radev i l’equip de professionals de l’Escola de Dansa Marisa Yudes, crea la companyia de dansa de KoRPo Dance Project en plena pandèmia com a projecte impulsador dels joves talents nacionals.

Fotos

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració