Tot el que necessites per anar al teatre

Nador

Nador forma part del cicle Mar de Miralls. Fluxos de migració a la Mediterrània.

Sinopsi

Nador és un espectacle basat en la l’obra literària de Laila Karrouch, una escriptora catalana d’origen amazic. La protagonista posa veu a tots aquells, que com ella, han viscut a cavall de dues cultures i que no tenen la possibilitat d’explicar-ho. Nador és un viatge sensorial a l’interior de l’ésser humà a través d’una conversa entre una dona catalana d’origen amazic i una persona d’arrels occidentals. Junts riuen, ploren i recorden paisatges comuns. Les diferents maneres de veure l’amor, la lleialtat, la feminitat, la sexualitat i les arrels culturals són els eixos principals d’aquesta la trobada.

CorCia Teatre

L’estiu de 2001 la companyia va iniciar els preparatius de l’obra Cor. 15 anys després, la companyia segueix arrencant nous projectes i pel camí ha dut a terme dues i tres obres anuals.

D’ençà que l’any 2001 Joan Roura i Jordi Arqués funden CorCia Teatre, han tingut una única obsessió: la simplicitat. Al principi va ser una necessitat per fer esmolar la imaginació i, més tard, ha estat un exercici d’estil fins a convertir-se en la carta de presentació de la companyia. S’han allunyat repetidament de les grans parafernàlies teatrals i s’han centrat en el seu veritable objectiu: explicar una història. Així de senzill.

La companyia s’ha mantingut fidel a la seva filosofia de treballar amb la tranquil·litat de qui ho fa des de fora del bullici de la gran ciutat. No obstant, hi segueixen vinculats, sense perdre’n el contacte. L’objectiu final, entre d’altres, és mostrar el treball fet a la majoria de públic possible. Al llarg d’aquests anys la companyia ha anat creant un llenguatge propi: el compromís amb la societat, el llenguatge proper, el text a partir de la improvisació, l’entorn més proper com a punt de referència i la simplicitat de recursos escènics, entre d’altres aspectes, que s’han transformat en el llibre d’estil d’una companyia que està en contínua recerca.

Fotos

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració