Tot el que necessites per anar al teatre

Memento mori o la celebración de la muerte

Memento mori o la celebración de la muerte

Es pot arribar a parlar de la mort amb certa facilitat, sense que ens sembli un tema tan complex, sense evocar-ne únicament el dolor, explicant també la necessitat de celebrar quelcom que ens connecta tant amb la vida?

A Memento Mori o la celebración de la muerte el complex assumpte de la mort fuig de la castradora moral per projectar-se amb llibertat total cap el fet poètic. Com explica Sergio Blanco: “La literatura seria el lloc que la humanitat hauria trobat per parlar la mort. Per dir-la. Per relatar-la. Per recordar-la. L’espai literari habilitaria així la mort mitjançant la seva poetització”.

Seguint la línia d’autoficció que el dramaturg francouruguaià Sergio Blanco practica des de fa anys, el seu text ‘Memento mori’ o la celebración de la muerte és un monòleg que serà interpretat pel mateix autor en forma de conferència. Tenint com a únic suport escènic un escriptori, alguns llibres, un llum i una projecció visual on aniran evolucionant un seguit d’imatges triades de la pintura universal i intervingudes pel mateix Blanco, el text ens farà partícips d’una exposició sobre la mort que impactarà per la profunditat, la radicalitat i l’agudesa que mostra.

A mesura que la lectura avanci, anirem descobrint el que ens atrapa d’aquest format original que ha inventat Blanco i que designa amb el terme assaig escènic o conferència autoficcional: no només ens parla sobre la mort en si mateixa, sinó també sobre la forma íntima en què l’autor la viu, patint-la des del dolor i el turment i, alhora, experimentant-la des del gaudi i la delectació. Perquè el text no es limita a la simple, previsible i confortable condemna de la mort, sinó que es complau en la celebració d’un fenomen que, segons el seu autor, és el que més ens connecta amb la vida.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
La mort eix central de la temporada de la Sala Beckett en el seu 30è aniversari

La mort eix central de la temporada de la Sala Beckett en el seu 30è aniversari

17 setembre 2019

La Sala Beckett ha presentat la programació de la temporada 2019-2020, que aquest any té un únic eix vertebrador: la mort. La sala ubicada al Poblenou proposa reflexionar sobre la […]