Tot el que necessites per anar al teatre

Martín Piñol: Lecturas obligatorias

Martín Piñol: Lecturas obligatorias

Martín Piñol porta 12 anys dedicant-se a l’humor en totes les seves facetes, i el que és millor, sempre cobrant per fer-ho. És el monologuista de Paramount Comedy amb més accent català (sí, aquest que de petit era gros… i ara també), cadena en la qual va escriure i va col·laborar amb dos late nights històrics, Noche Sin Tregua i Solo ante el peligro.

Autor de 20 llibres d’humor –actualment publica amb Destino la sèrie de zombis per a nens La cocina de los monstruos-, guionista de sèries com a Gran Nord o El cor de la ciutat, director de programes de televisió i professor de guió en màsters de la UAB i la UB, li sorprèn que sense haver cantat en la vida estigui col·laborant en Los 40 principales, al programa de Dani Mateo Yu No te pierdas nada.

SINOPSI

Pot algú entretenir a cholos i chonis parlant-los de llibres durant hora i escaig? Què passaria si algun pla de foment de la lectura fes un Street Fighter d’escriptors? Quanta gent encara segueix traumatitzada per haver llegit a classe El Quixot o La celestina? Tot això, juntament amb més misteris i misèries del món del llibre, es resol a Lectures obligatorias, un espectacle d’humor on el monologuista i escriptor Martín Piñol barreja l’alta literatura amb les bromes de llegir al vàter amb el cul esquerdat. Una experiència obligatòria per a bons lectors i també per a aquells que calcen taules amb bestsellers.


Valoració espectadors
  • No coneixia a Martín Piñol i vaig descobrir a un escriptor amb ganes de fer riure tant amb les seves paraules escrites com a sobre l’escenari. Feia temps que un monologista no em feia riure sense anar d’un tòpic ja molt parlat a un altre. La seva forma peculiar de parlar sobre allò que envolta la literatura fa que es passi el poc més d’una hora que dura l’espectacle sense que gairebé te’n adonis.
    No es mossega la llengua, parli del que parli, i aquesta espontaneitat i sinceritat fa que surtis dels Cinemes Maldà amb ganes de més.

    10/11/2014
  • Que la literatura pueda ser el tema principal de un monólogo es algo de agradecer, aunque en este caso me da la sensación de que falta algo más de chispa y , teniendo en cuenta la duración de la obra, creo que podría haberse explotado más esta parte relacionada con los libros y no ser tan repetitivo con otros temas como internet, móviles, ……

    10/11/2014