Tot el que necessites per anar al teatre

Madre Coraje

Madre Coraje

La companyia Atalaya presenta una adaptació del text de Bertolt Brecht Madre Coraje, una metàfora del món en què vivim.

Sinopsi

Madre Coraje representa una metàfora de la societat en què vivim, embarcada en una desaforada carrera cap a l’èxit i el culte al mercat i la propietat; una carrera on es competeix a través de l’engany i el sotmetiment dels més febles.

Es tracta d’un text teatral que pren com a referència la guerra. L’obra no sols es pronuncia contra ella sinó contra els qui aposten per un sistema de vida on prevalgui els diners, encara a costa de sacrificar la seva pròpia existència i la dels éssers més estimats.

L’espectador és interrogat per les opcions que prendria en una situació d’extrema crisi, com la que vivim. Bertolt Brecht, que demostra aquí una extraordinària visió no sols del seu temps sinó del futur, va dir que esperava que les seves obres haguessin perdut vigència en el segle XXI i ja no es poguessin representar.

Lamentablement Madre Coraje resulta d’una tremenda actualitat, més aplicable al nostre temps fins i tot, pels seus temes centrals, la corrupció i la guerra, que als dies que fos escrita, fa 75 anys. La guerra segueix present en diverses parts del món en la seva accepció més literal, mentre que en la resta del planeta es lliura sense quarter; no entre exèrcits armats, sinó entre el mercat i la major part dels habitants de l’orbe.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració