Tot el que necessites per anar al teatre

Los 39 escalones

Los 39 escalones

Els creadors de l’exitós musical Sugar. Con faldas y a lo loco presenten Los 39 escalones, una de les comèdies més representades en tot el món, destacada per l’adaptació que Alfred Hitchcok en va fer pel cinema. Amb Javier Arroyo, Xavi Duch, Rubén Yuste, Marta Tomasa i Laura Olivella. 

L’èxit d’aquesta comèdia rau en com 4 actors, interpreten als més de 100 personatges de la pel·lícula i utilitzen tots els recursos teatrals al seu abast per encomanar i transmetre al públic, aquesta aventura tan emocionant i boja.

Sinopsi

Richard Hannay és un solter canadenc de 39 anys, que es veu involucrat en una trama d’espionatge, arran d’un assassinat que es comet en el seu apartament en el Londres de 1935. A partir d’aquest moment, comença una trepidant comèdia de persecució, en la qual Hannay intentarà demostrar la seva innocència i desbaratar un pla secret que pot provocar una nova Guerra Mundial.

SOBRE EL TEXT

The 39 Steps, coneguda en castellà com Los 39 escalones, és en el seu origen una novel·la d’aventures escrita pel novel·lista escocès, el baró John Buchan 1915.

S’han fet diverses adaptacions cinematogràfiques, però sens dubte, la més destacada va ser la realitzada el 1935, sota la direcció d’Alfred Hitchcock. L’any 2005 es va estrenar al WEST END de Londres aquesta adaptació a COMÈDIA teatral de Patrick Barlow. Premiada en els Tony Awards de Broadway i els Premis Olivier d’Anglaterra.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Ja pràcticament quan estan acabant les representacions programades i per les bones crítiques que he llegit, aquest cap de setmana vaig anar a veure aquesta oferta teatral que ens ofereix la mateixa companyia que van crear «Sugar, el musical de con faldas y a lo loco».
  És una divertida adaptació teatral que s’ha representat amb més èxit arreu del món. Ens parla d’un home relativament jove i ben plantat que es veu involucrat amb un assumpte d’espionatge. Una novel·la d’aventures on el protagonista ha de demostrar la seva innocència, que es perseguit tant per la policia com per la banda d’espies i que aconsegueix escapar de tots.
  Aquesta versió, trenca amb tots els esquemes de suspens que ens suggereix el conegut títol cineasta i ens presenta una obra desenfadada amb un ritme trepidant que l’interpreten, amb molt de talent, només quatre actors i que representen a 100 personatges. Un actor només fa un paper, el de protagonista; l’actriu interpreta dos personatges, i els altres dos actors es reparteixen els 97 personatges restants amb uns genials canvis de veu, de gesticulació, de vestuari i perruques que algunes vegades els fa irreconeixibles.
  Xavi Duch junt amb Rubén Yuste tornen a actuar genialment representant aquesta varietat de personatges; junt amb la companyia de Javier Arroyo, un admirable i elegant protagonista i Marta Tomasa i Laura Olivella que s’alternen els dies de representació. Tots quatre s’hi deixen la pell i aconsegueixen un conjunt teatral admirable. Ben coordinats i molt ben dirigits per Pau Doz que ha mil·limetrat cada acció i situació.
  Una escenografia que tant serveix per a un apartament com un teatre, o un tren, un camp ple d’ovelles, corredisses dalt d’un pont…i portes, moltes portes que s’obren i es tanquen i es mouen soles. Tot un enginy escènic que aconsegueix que l’espectador no respiri ni un moment i al mateix temps no pari de riure.
  Una comèdia per riure molt i admirar, al mateix temps, l’extrema qualitat tant dels actors com dels efectes de so i de la posada en escena.

  03/02/2019
 • Genial! Una interpretación mayúscula de los actores y actriz del grupo. Sin parar de reír durante los 90 minutos. Incluso los propios actores no podían esconder su risa. Muy recomendable

  26/01/2019
 • Sandra Sanz Sanz

  Riure és poc, i una posada en escena espectacular!

  20/01/2019
 • Posta en escena sencilla i espectacular. Ràpida i bons actors

  17/01/2019
 • Genial.los actores estan maravillosos y no paran ni un momento

  03/01/2019
 • Fantásticos!!! Una obra amena y divertida con un gran trabajo de los actores.
  Felicidades a todos!!!!

  29/12/2018
 • Ana ISABEL CARRASCO MATEOS

  Me ha encantado la interpretación de los actores ,su facilidad para interpretar varios personajes y la comicidad de algunas escenas te sacaban una sonrisa y carcajada!

  27/12/2018
 • Ahir vaig estar al Eixample Teatre gaudint d’aquesta comèdia amb aires cinematogràfics basada en l’adaptació que Alfred Hitchcock va fer al 1935 de la novel·la de John Buchan. Desprès de Sugar i Con faldas y a lo loco, la productora Som-hi Films y dirigida per Pau Doz ens porta aquesta hilarant comèdia que teixida arran d’un assassinat i de forma trepidant va encadenant situacions, gags i paròdies amb tres actors i una actriu que es desdoblen en més de 100 personatges i a quina mes divertida. Amb una posada en escena i una escenografia molt però molt aconseguida Ruben Juste, Xavi Duch, Javier Arroyo i Laura Olivella o / Marta Tomasa fan un excel·lent treball que et té atrapat de principi a fi sempre amb un somriure i en la major part d’ocasions riallades. Si voleu passar 90 minuts desconnectats d’estrès, el millor antídot és que aneu a veure-ho.

  19/11/2018
Articles relacionats
“Fer Los 39 Escalones és una bogeria molt divertida”

“Fer Los 39 Escalones és una bogeria molt divertida”

5 desembre 2018

Redactor: Iván F. Mula / @ivanfmula Els creadors de l’exitós musical Sugar. Con faldas y a lo loco acaben d’estrenar a l’Eixample Teatre Los 39 escalones, una de les comèdies […]