Tot el que necessites per anar al teatre

A la vora de l’aigua

A la vora de l’aigua

El Teatre Akadèmia continua la seva programació pròpia amb una proposta d’un dels directors de la casa. Emilià Carilla s’enfronta a un text que juga amb el tema de la creació artística, amb la complicitat de Francesc Garrido i Alícia González Laá. És la primera vegada que es representa a Barcelona un text d’Ève Bonfantil i Yves Hunstad, artífexs de la companyia de teatre La Fabrique Imaginaire. Ells van ser també els actors de l’obra original, la qual ha omplert teatres i festivals amb una excepcional resposta de la crítica i del públic.

SINOPSI

En una sala hi ha el públic, com tots els espectadors que esperen una funció de teatre. A la cinglera hi ha uns personatges, ells no esperen res. A l’escenari, dues cadires sàviament posades darrere una taula. Una dona i un home encarant el moment: A la vora de l’aigua és una peça en procés de ser escrita i ells seran els autors i els personatges de l’obra. Tots ells són allà per compartir un migdia arran de l’aigua, arran del públic, com davant d’un mirall misteriós.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • san
  san

  Si nos es por la calidad de los actores que te hacen la obra mas amena en algunos tramos,es bastante soporifera y densa.Dos autores inmersos en la creacion de su propia obra que involucran al espectador en su desarrollo,la pena que la obra en cuestion y los personajes es de patio de colegio.

  24/10/2014
 • Jordi Casas Duocastella

  Interessant obra que trenca la narrativa convencional del teatre per submergir l’espectador en el procés creatiu d’un text. Tot i que en algun moment pugui ser pesada i derivativa, és admirable la valentia d’adaptar una obra diferent, i les interpretacions impecables de Francesc Garrido i Alícia González Laá fan que sigui una experiència recomanable.

  18/10/2014
 • Llorenç Prats Canals
  Llorenç Prats Canals

  De què tracta aquesta obra? Aparentment del procés de creació, però la vaig veure en una sessió amb col·loqui i no ens arribàvem a posar d’acord. Per al director era una obra sobre el procés de creació teatral, per a d’altres tractava sobre els límits, o bé sobre l’evolució, des del big bang fins a la física quàntica, una altra participant estava obsessionat en saber si els autors reals pretenien retratar uns autors personatges que escrivien una obra bona o delenta… Sí, el text tracta de tot això, i de la seducció, i de tantes coses més. Crec que els autors -reals- hi han abocat una bona colla d’idees per fer reflexionar, però que, en lloc de fer-ho directament, es valen dels autors-personatges, la seva curiosa interrelació i la dels personatges-personatges, que interactuen entre ells i amb els autors-personatges, per anar-les desgranant -no sé si per pudor, perquè no els quedés un discurs pretenciós, o perquè realment, com deia el director, el tema central és la creació teatral en ella mateixa-.
  En tot cas, aquest joc, en mans d’Alícia González i Francesc Garrido, agafa una frescor, una vivacitat i fins i tot una gràcia, que fa que t’impliquis completament amb ells, amb els actors-actors, els actors autors-personatge, i els actors personatge-personatge. I les reflexions que hi pugui haver -si n’hi ha- passin com angelets bufadors que s’enganxen a cadascú, uns o altres, segons les seves pròpies qüestions i sensibilitat. Tothom sent el que vol sentir.
  Mén enllà de tot això queda una nit de teatre màgica, amb un joc al que ens conviden els actors-autors i que, si us deixeu portar, us farà disfrutar de valent. Però sobretot, mentre participeu del joc, no cometeu l’estupidesa de preguntar-vos: de què tracta aquesta obra? Si us inquieta ja ho fareu després…

  11/10/2014