Tot el que necessites per anar al teatre

La imaginación del futuro

La imaginación del futuro

No és la taula del president Salvador Allende la que hi ha al mig de l’escenari? I no és la façana del palau de La Moneda la que es veu projectada al fons? Sí, però això no és un relat històric sobre els últims moments del mandatari socialista enderrocat per Pinochet, sinó una ficció políticament incorrecta que parteix del passat per induir a una reflexió sobre el present… i potser sobre el futur. Aquí, un grup de moderns ministres arribats del present intenta assessorar Allende per salvar el seu govern i aconseguir que el país s’estalviï disset anys d’una dictadura sagnant. Sí, la insolència i la transgressió són les autopistes per on circula l’espectacle, que utilitza l’humor, la crueltat i el sarcasme com a armes per parlar des de l’escenari sobre un país que acaba de fer la transició a la democràcia.Ecologistes, estudiants, minories sexuals, maputxes… Tots aquests col·lectius han tornat a sortir al carrer demanant canvis polítics després d’anys en què el debat social havia quedat esmorteït pels acords i les transaccions entre les forces polítiques.

Què és Xile ara mateix i què voldria ser? Ens respon una companyia nascuda el 2008 que ha convertit la provocació en un deure.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Avui he pogut veure en el Lliure aquesta obra de la compañia xilena La- Resentida. Un tema de denúncia de la política a Xile, amb un text surrealista i una posada en escena provocadora i eixelebrada i amb moments molt divertits. La interpretació m’ha semblat magnífica i més tenint en compte la frenètica hiperactivitat a la qual estan sotmesos. La il·luminació és millorable. Em dol però veure menys de mitja entrada en un espectacle com aquest que per a mi ha estat una molt digna cloenda del Grec d’aquest any.

    31/07/2015
Articles relacionats
De Neus Català a Tiananmen: el Grec revisita la història contemporània

De Neus Català a Tiananmen: el Grec revisita la història contemporània

7 juliol 2015

En aquesta edició del Festival Grec, aquella idea que cal recordar el passat per entendre el present i construir el futur, hi ha calat amb escreix. Diverses propostes -catalanes i […]

Comença el taller d’espectadors del Festival Grec

4 juliol 2015

Aquest diumenge 5 de juliol comença el taller d’espectadors del Festival Grec, una proposta d’Agost Produccions que ja fa temps que funciona i que et farà viure el festival d’una manera més divertida […]