Tot el que necessites per anar al teatre

La delació

La Delació és una reflexió entorn de les motivacions que es mouen i els mecanismes de poder que alimenten el feroç engranatge de la delació. Un espectacle de Iris Hinojosa, Gerard Vilardaga i Javier Olaizola. 

Sinopsi

1949: Joan Vilella, Josep Puertas i Josep Bertobillo, col·laboradors de la guerrilla que lluitava contra el franquisme al Berguedà, són arrestats i afusellats després de quatre dies de tortures a la caserna de la Guàrdia Civil. Durant la detenció, en Bertobillo va poder saltar per la finestra i refugiar-se a l’estable d’una casa veïna. L’amo el va reconèixer i delatar.

Malgrat la concreció d’aquest punt de partida, cerquen la universalitat del concepte (l’acció de detalar) passant per episodis diversos, com la delació de Judes Iscariot, la pàgina de delacions dels Mossos d’Esquadra, l’escola de la nostra infantesa…

LA COMPANYIA

Gerard és poeta, fotògraf i antropòleg. Iris ve de la dansa, les arts plàstiques i la psicologia. Els dos formen part de Tràfec Teatre i com a parella artística desenvolupen treballs performatius de tipus més experimental, com La perfecció és feixista o DO, que van presentar a Antic Teatre (2016-17). J. Olaizola és escultor i percussionista. Amb la txalaparta ha fet concerts en molts llocs del món. Al costat de Harkaitz Martínez van presentar Parlant amb la paret a Antic Teatre el 2017.

Els tres col·laboren en el Konvent, espai d’art contemporani (Cal Rosal, Berguedà). Conjuntament han creat Atàvic, una acció al voltant de la desmemòria col·lectiva; i ara, després d’una residència artística a L’Estruch, presenten La Delació.

Video

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
Comença la 24 Mostra de teatre de Barcelona al Teatre del Raval

Comença la 24 Mostra de teatre de Barcelona al Teatre del Raval

1 octubre 2019

Un any més, la Mostra de Teatre de Barcelona s’apodera de l’escenari del Teatre del Raval per a facilitar als actors, autors i directors la promoció dels seus espectacles dins […]