Tot el que necessites per anar al teatre

Javier Daulte: Carnicera

Javier Daulte: Carnicera

Carnicera és un text de Javier Daulte creat expresament pel Teatre la Gleva. Utilitza un pretext conspiranoic per qüestionar el món de les creences i de les certeses que sustenten la nostra vida.

Creences que generen bàndols i que necessiten d’un poble convençut, a qui s’obliga a prendre partit, a convertir-lo en dany col.lateral o, fins i tot, a fer-lo partícep del sacrifici que suposa creure només en una versió, sense fisures.

Sinopsi

Una presència misteriosa acompanya la soledat de Porcia en la seva rutina com a treballadora en un obrador industrial de carn. Aquesta presència podria ser un perillós terrorista que altera genèticament la carn, un fugitivo o podria ser un gat.

El que encara no sap Porcia és que ella i el seu obrador es convertiran en l’escenari de lluita entre dos bàndols, bàndols que creuen que un món millor només és possible si s’elimina l’enemic.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Ahir a la Gleva vaig estar veient aquesta obra del dramaturg argentí Javier Daulte i que dirigeix ​​David Teixidó. Tot transcorre en un escorxador i poc es pot imaginar Porcia una dona que tota la seva vida ha treballat allà, dels fets en què es veurà immersa arran de l’aparició d’uns investigadors que segueixen la pista a un terrrorista que adultera la carn. Per a mi li sobren 10/15 minuts a la primera mitja hora, però a partir d’aquest moment aquesta peça de ciència ficció amb idees conspiranoiques va agafant ritme i es van succeint uns girs sorprenents que van fent pujar la temperatura com molt bé sap fer Daulte . Hi ha molts moments potser pels codis secrets o les proves científiques que em recorda a la també obra de Daulte i que vam veure a La Biblioteca, 4D Òptic. Unes magnífiques interpretacions encapçalades per la veterana Isabel Rocatti, Ramon Pujol, Carla Tovias i el fill de J. Daulte, Agustin Daulte que ha vingut a posta des de l’Argentina per a aquesta representació. Una proposta que si decidiu anar a veure estic convençut que no us penedireu, Daulte és aposta segura.

    14/06/2021