Tot el que necessites per anar al teatre

Il Ritratto del Don Pasquale

Il Ritratto del Don Pasquale

Un autèntic espectacle de farsa napolitana a càrrec a partir dels contes de Puškin y Rostand sobre la figura del Don Juan.

SINOPSI

Nàpols, principis del 1900. Entre “Wappi i Guajarelle” (joves altius) camina el Don Joan a la  recerca de noves preses. El vell senyor de Nàpols ha tornat recentment de la seva instància a Milà, on s’havia refugiat per escapar de les acusacions de l’homicidi de Don Pasquale Muriello, patró del barri Sanità. El senyor ha tornat amb el seu prudent servidor, Leporello, sempre fidel al seu amo, que amb un misto d’enveja i admiració acompanya al seu patró en totes les seves noves aventures.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Durant quatre dies la Sala Fènix ha tingut l’encert de portar a la Companyia italiana Effige Teatro representant aquest divertimento satíric i irreverent que a manera de farsa napolitana tracta al seductor mes famós de la història, Don Juan. I em va resultar molt interessant bàsicament per la diferència en la forma de fer teatre italiana comparant-lo amb el que estem acostumats. Un treball extraordinari dels tres actors i l’actriu que busquen la complicitat de l’espectador, que criden però en cap moment sobreactuen i que mantenen un envejable dinamisme. Destaco així mateix l’encertat vestuari i especialment la perfecta caracterització. L’obra es representa parlada en italià amb subtitulació. En resum, vaig passar una magnífica estona i em van comentar que és possible que la reposin, si és així val la pena veure-la.

    30/10/2017