Tot el que necessites per anar al teatre

La passada temporada, el laboratori Peripècies, coordinat per Sergi Belbel, va decidir posar el focus al voltant de la idea de Temps. La intenció del projecte va ser construir, mitjançant mecanismes dramatúrgics, les parets d’aquest espaitemps de la memòria, un artefacte teatral que combini els tres aspectes centrals de la nostra percepció temporal (espai, temps i memòria) i que convidi l’espectador a experimentar d’una manera nova el temps teatral i la seva relació amb l’espai fent servir de teló de fons la memòria del nostre país.

El resultat és IF-FI, un relat sobre el temps, la família i l’amor. Un insòlit joc dramatúrgic que destil·la la vida de dues nissagues barcelonines que s’entrecreuen fatalment al voltant d’un objecte únic que els uneix.

Sinopsi

Una ciutat: Barcelona. Dues famílies: els Isern i els Fontanals. Quatre generacions durant vuitanta anys: de la guerra de Cuba del 1898 a la Transició Democràtica, el 1978, passant per la dictadura de Primo de Rivera, la República, la Guerra Civil i quaranta anys de dictadura. Dues nissagues que s’entrecreuen fatalment un dia de gener de 1938 en una famosa plaça de la ciutat, al voltant d’un objecte irrepetible: un rellotge únic al món, dissenyat segons la proporció àuria, o número “fi”.

Un relat sobre el temps, la família i l’amor. Un destil·lat dels moments claus de la història d’uns personatges tan arrelats a les generacions passades i futures que lluitar per construir un destí comú sembla una tasca impossible. Malgrat tot, però, ho intenten, xuclats per forces i energies que no poden explicar, com qui s’acosta a l’horitzó de successos d’un forat negre.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració