Girls like that (Noies d'aquestes)

A partir de 12,00€
Comprar Entrades
Girls like that (Noies d'aquestes)
Entrades a 14€ en lloc de 20€. Estalvia't 6€ en cada entrada fins el 05/06

Girls like that (Noies d’aquestes), d’ Evan Placey és un espectacle que trenca tabús sobre els estereotips de gènere i reflexiona sobre el “slut shaming” (estigmatització sexual).

Sinopsi

Les noies del St. Helen són amigues de per vida, però quan la foto despullada de la Scarlett es fa viral a tot l’institut li fan el buit. El problema amb noies d’aquestes, diuen, és que les seves cagades ens perjudiquen a totes.

A Girls like that, Evan Placey ens mostra com un grup de noies fan bullying a una de les seves amigues estigmatitzant-la per la seva conducta sexual. Una de les raons que em va impulsar a escriure aquesta obra, ens diu l’autor canadenc, va ser mirar d’entendre quins factors contribueixen a perpetuar aquestes conductes discriminatòries.

I és que, d’una banda, les noies reben, a través de la publicitat, les sèries i les xarxes socials,  el missatge de que el valor d’una dona està en la seva imatge, en el seu cos i en la seva sexualitat, però alhora està mal vist que les noies se sentin a gust amb el seu cos i s’expressin sexualment.

A Placey també li interessa explorar els nivells de responsabilitat de les persones que fan bullying. Sense negar que tothom és responsable dels seus actes, ens dona a entendre que, si moltes noies actuen així és per por de que, si s’oposen a la pressió del  grup, seran apartades o tractades de la mateixa manera.

Es podria dir que Girls like that és una de les poques obres sobre adolescents que  no para de representar-se arreu del món. I és que, malgrat la llarga lluita del feminisme, la manera com moltes noies interioritzen una visió discriminatòria sobre la seva sexualitat continua sent, malauradament, molt vigent.

Projecte seleccionat a la convocatòria dels Teatres de Proximitat On el Teatre Batega 2021-23.

Amb la col·laboració del Teatre Tantarantanta on han fet residència artística.

Video

Valoració espectadors
  • Olga

    Es una, obra, dura, però que per desgràcia avui encara no s’ha, possat fi al bullying, està molt bé interpretada, per las, cinc actrius cada una, amb els seus respectius papers, crec que deixa, ven clar el que no se hauria de fer mai.

    08/05/2022