Tot el que necessites per anar al teatre

Frida Kahlo. Viva la vida

Frida Kahlo. Viva la vida

Frida Kahlo. Viva la vida és un monòleg entre el dolor, la passió i l’humor escrit per Humberto Robles i protagonitzat per Marisol Salcedo.

Aquest monòleg va ser escrit el 1998 per Humberto Robles i va sorgir a partir d’una investigació que l’autor va fer per realitzar una altra obra de teatre que mai va escriure, es tractava de la trobada imaginari entre quatre de les dones més importants i emblemàtiques de Mèxic dels anys 20 i 30: Frida Kahlo, Tina Modotti, Nahui Ollín i Antonieta Rivas Mercat. El primer personatge que va decidir estudiar Humberto va ser Frida i d’aquí va sorgir aquest text. Molts dels textos de l’obra van ser extrets de cartes i escrits de Frida, són les seves impressions sobre Paris, Estats Units, Mèxic, André Breton, el que pensava sobre els artistes i els intel·lectuals, la narració de l’accident; el text està esquitxat de títols de quadres de Frida, així com frases o poemes escrits en el seu diari. La veu de Frida es deixa escoltar nítida i veraçment en aquest monòleg.

Sinopsi

En un dia de morts, Frida Kahlo espera als seus convidats i mentre cuina, evoca a Diego, Rockefeller, Trotsky, exposa la seva opinió sobre els artistes, sobre Mèxic, Estats Units, França i sorgeix inevitablement el record de l’accident i la presència de la mort.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Impresionante y cautivador trabajo y potente performance. Personal e íntimo. Marisol no solo retrata a Frida, ella se convierte en ella. Me quedé asombrada. Una obra genial que vale la pena cada segundo!

  22/10/2018
 • Esta semana pasada tuvimos la gran suerte de poder asistir a mi entender, a la increíble y fantástica interpretación de Marisol Salcedo.
  Transmite toda la esencia de la gran Frida Kahlo. Lo recomiendo totalmente. Inolvidable.

  16/10/2018
 • Me fascina Frida como artista, como ser humano sufriente. Y el texto de Humberto Robles recoge la esencia de esa mujer que encumbra a otras muchas. Marisol Salcedo, lleva a su Frida de la mano. La reconforta en su dolor y nos dice que la vida hay que sorberla aunque el dolor, como el de Frida nos cueste eso, morir. Un bravo para Marisol que no ahorra esfuerzos en sublimarse a su personaje.

  15/10/2018
 • Un recorrido por la vida y obra de Frida Kahlo, que Marisol Salcedo interpreta brillantemente
  en un monólogo que atrapa al espectador en todo momento.

  06/10/2018
 • Para mi el monólogo de Frida significa sentimiento, pasión, amor, también significa tristeza y soledad y padecimientos que pasó la artista a lo largo d su vida causado por un accidente y por el vacío que sentía en su matrimonio. Frida fue una persona adelantada a su época, a veces parece estar loca, pero no lo estaba en absoluto o quizás ella encontraba la felicidad en cierta manera. Para mi la actriz hace un gran trabajo tanto vocalmente como corporal y el decorado que le da un ambiente de magia al lugar. Totalmente recomendable!

  05/10/2018
 • Una interpretación maravillosa que te transporta a la vida de Kahlo como si la tuvieras delante. La función se te pasa volando y el teatro es pequeño pero con mucho encanto. Sin duda si te apasiona su pintura no dudes en ir a verla.

  16/04/2018
 • Ahir a la Sala Fènix vaig veure aquest monòleg escrit pel dramaturg mexicà Humberto Robles i que és un autoretrat, magníficament interpretat per l’actriu també mexicana Marisol Salcedo sobre la vida de Frida Kahlo. En la nit del “Dia de los Muertos” de gran tradició a Mèxic i mentre prepara el sopar per als convidats, ens fa una confessió íntima i colpidora evocant els moments més difícils i també els més bells que li van tocar viure. El greu accident que va patir quan tenia 17 anys que la va deixar en una cadira de rodes, la difícil relació i infidelitats amb l’amor de la seva vida el pintor Diego Rivera, el seu refugi en les seves calaveres, el seu tequila i els seus quadres, les seves conviccions polítiques, revolucionàries i feministes. La proximitat que t’ofereix la Fènix amb l’actriu i l’absència des del minut un de la quarta paret t’endinsa al dens text, llàstima que per desconeixement del significat de moltes de les paraules em va deixar una mica descol·locat. Totalment recomanable i es pot veure fins al dia 22.
  A més si aneu el divendres o dissabte després de Frida, tindreu l’oportunitat de gaudir d’una fantàstica exposició “Out of the Box”. Es tracta d’un recorregut il·luminat i guiat pels seus creadors, Pere Cabaret i Gabriel Sicilia que té una durada de 45 minuts. És per només 6 espectadors per passi i cal reservar. Taquilla inversa. No us ho perdeu és una petita meravella

  15/04/2018
 • Patricia Gómez García

  Totalmente recomendable. Gran recorrido reflexivo por la vida de la artista. Interpretación de la actriz de 10. 1h y 20 min aprox. de función que se pasan volando. Atención totalmente captada durante todo el rato. Emocionante…❤

  24/09/2017
Articles relacionats
La Sala Fènix presenta la temporada 2018-19

La Sala Fènix presenta la temporada 2018-19

9 setembre 2018

La Sala Fènix ha presentat la temporada 2018-19. La seva programació comença enguan amb el cicle DONA’M VEU / DONA AMB VEU que reuneix vuit espectacles escrits, dirigits i protagonitzats […]