Tot el que necessites per anar al teatre

En masse

En masse

Circa companyia de circ contemporani amb seu a Austràlia presenta a Barcelona EN MASSE, un muntatge  on desafia el risc en una mostra electritzant i explosiva d’habilitat física i energia, al so de la música de Stravinski i Schubert.

EN MASSE és un viatge tendre i salvatge que ens presenta dues visions dels extrems de l’existència humana amb música de Schubert i Stravinski. Deu artistes de la companyia ens sorprendran amb la seva perfecció tècnica i les seves acrobàcies mentre tres músics, incloent-hi un tenor local i dos pianistes, interpreten la banda sonora en directe. L’espectacle utilitza circ, música i moviment per tal de mostrar l’inici i el final de l’existència humana. A la primera part de l’espectacle, titulada Endings (Finals), veurem un escenari postapocalíptic en el qual els artistes ens parlen amb evolucions impossibles dels comportaments individuals i de les dinàmiques de grup, de moments de cooperació i de destructiu egoisme, d’agressivitat i de tendresa… Tot mentre sonen el lied de Winterreise (Viatge d’hivern) i el de Schwanengesang (El cant del cigne), dues obres de Schubert que s’entrellacen amb les creacions de música electrònica de l’artista sueca Klara Lewis.

A la segona part del muntatge, Beginnings, sona un arranjament d’un solo de piano creat per Stravinsky per als Ballets Russos de Serge Diaghilev. En aquesta part, la companyia pren el relleu de Vàtslav Nijinski, que va crear la coreografia original d’aquell ballet, convertint la dansa en circ. En línia amb la música, aquesta segona part suggereix un renaixement del món, una porta oberta a l’esperança en un espectacle brillant que fa miques les fronteres entre el teatre, la música, la dansa i el circ.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Josep Oliva Sasé

    Avui i dins de la programació del Grec he anat al Palau de la Música a veure aquest espectacle en el seu segon i últim dia. Ens ho ha portat la companyia australiana Circa Contemporary Circus que a través de la dansa, la música i el circ ens parla de la crisi de la humanitat i critíca l’estrès al qual està sotmesa la societat actual. Em costa escriure aquesta opinió ja que dels tres elements que es nodreix el muntatge m’han transmès una sensacions molt contraposades. La dansa i sense ser el meu fort m’ha semblat sens dubte el millor amb un llenguatge corporal i un domini dels moviments, fantàstic. La música la primera part de Schubert i temes de Klara Lewis i la segona de Stravinsky, perfecta però el tenor Hans Yorg Mammel per més afany que posava, la seva veu no l’acompanyava en absolut. I el tercer element, el circ números bàsics molt bàsics i de dubtosa execució amb constants fallades per la inseguretat que demostraven. Desconec perquè s’ha triat el Palau per aquest espectacle quan l’altre dia vaig escoltar al seu director explicar que no han pogut portar el muntatge complet ja que no els permetien penjar del sostre cordes ni res que pogués fer malbé el patrimoni, per tant no sé el que ens hem perdut. No dic que no m’ha agradat, però certament m’ha deixat molt indiferent i encara que són espectacles molt diferents i no comparables, em quedo amb Backbone l’altra companyia australiana que fa 10 dies em va fascinar al teatre Grec.

    25/07/2019
Articles relacionats
El circ d’Austràlia

El circ d’Austràlia

28 juny 2019

Marcel Barrera / @marcelbarrera Des d’Austràlia arribaran Circa i Gravity & Other Myths. Es tracta de dues companyies de gran format que compten cadascuna amb una desena d’acròbates d’un alt […]

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

17 juny 2019

Publiquem la quarta revista en paper de TeatreBarcelona! Aquest és el quart estiu que TeatreBarcelona editem una revista en format paper, dedicada a un dels esdeveniments culturals més importants de […]