Tot el que necessites per anar al teatre

En avant, marche!

En avant, marche!

Les bandes, orquestres i associacions de caire musical tenen una llarga tradició a casa nostra. També a la ciutat belga de Gant, on l’any 2012 un músic local va muntar una exposició sobre el tema titulada En avant, marche! Aquesta exposició va ser inspiradora per als directors d’escena Frank Van Laecke i Alain Platel, que van decidir crear un espectacle sobre aquest món amb la col·laboració del compositor Steven Prengels. Tots tres van crear un muntatge en el qual es parla d’un col·lectiu divers que comparteix una sola finalitat: mantenir un ritme únic.

No és aquesta la metàfora perfecta de les nostres societats? Quatre actors i set músics, als quals s’afegeix la Banda Municipal de Barcelona, defensen en escena aquesta proposta singular, on els intèrprets fins i tot s’intercanvien els papers i actuen o toquen, tot i que no sempre sigui el que el públic esperava d’ells.

La paleta musical que sonarà durant l’espectacle inclou el repertori de les bandes, però també un d’inspirat per la música clàssica que porta a escena, convenientment arranjades, obres dels segles XIX i XX que van de Beethoven a Verdi o Strauss. Trompetes, tubes i bombardins tindran un gran protagonisme, a més de la percussió, en un espectacle que s’allunya de les marxes triomfals amb què habitualment s’associa aquestes formacions musicals.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Feia molt temps que no sortia d’un teatre tan decebut com avui. M’agrada i desitjo que vinguin companyies estrangeres, però clar amb un mínim de qualitat i el que avui he vist en el Lliure m’ha semblat una aixecada de camisa. No m’ha agradat res, a excepció clar de la Banda Municipal però aquesta la puc veure quan vulgui i vaig a dir més crec que no havien d’haver acceptat col·laborar en aquesta “chirigotada”. El poc que fan em sembla groller i de mal gust, la interpretació i especialment de les dues actrius rosses deixa molt a desitjar i el text si és que existeix no té peus ni cap. Solament m’agradaria que algú dels que cridaven bravo, i aplaudien enfervorits, m’expliqués perquè ho feien, perquè de debò no ho entenc.

    12/07/2015