Tot el que necessites per anar al teatre

El somni d'una nit d'estiu

El somni d'una nit d'estiu

La comèdia més popular de Shakespeare és una de les més suggeridores aproximacions que ha ofert mai el teatre universal sobre la convivència ambivalent entre l’amor i el sexe, entre la família i el desig, que en el bosc extramurs dels somnis nocturns corren el risc de quedar atrapats entre els jocs endimoniats de les forces de la naturalesa, entre les arbitrarietats d’uns esperits arcaics que no tenen cap inconvenient a l’hora de capgirar les relacions humanes construïdes sota la llum del dia, encara que aquests desordres només tinguin lloc en la realitat esmunyedissa dels somnis.

La celebració del casament entre el duc d’Atenes i la reina de les Amazones és imminent. Tota la ciutat està de festa, excepte Hèrmia i Lisandre, dos enamorats que semblen condemnats a separar-se perquè el pare de la noia vol casar la seva filla amb un altre jove. La mateixa nit en què un grup d’artesans es reunirà al bosc per assajar una tragèdia en honor de les esposalles reials, la parella d’enamorats també s’endinsarà en aquests paratges per intentar fugir de les imposicions socials, però els seguirà Demetri, el pretendent oficial de la noia, que al seu torn serà perseguit per Helena, la seva antiga promesa que continua bojament enamorada d’ell. Mentrestant, el rei i la reina de les fades es barallen per un jove patge que cadascun vol al seu costat. L’enfrontament ferotge entre aquests dos esperits de la naturalesa provocarà el desconcert en el grup d’artesans, alhora que tindrà unes conseqüències incontrolables sobre les relacions dels quatre joves enamorats.

Tal com afirma Jan Kott, El somni d’una nit d’estiu és l’obra més eròtica de Shakespeare, un text d’una prodigiosa modernitat on la nit es mostra com la clau del dia, i provoca un violent contrast entre la bogeria amorosa, que allibera la nit, i la censura del dia, que obliga a l’oblit.

Edat recomanada: a partir de 14 anys

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Elisabet Ramírez Valle

    Me gustó mucho la escenografía y las actuaciones, especialmente de los protagonistas. Sin embargo, en algún momento noté el ritmo un poco lento. Aún así, sensacional.
    Por otro lado, tirón de orejas para el que dejó el móvil encendido y ayer sonó en mitad de la función. Parece mentira que aún pasen estas cosas.

    21/11/2014
  • Espectacular. Los actores, la puesta en escena, el vestuario… Una delicia de obra.

    20/11/2014
Articles relacionats
El Shakespeare més lúcid (i eròtic)

El Shakespeare més lúcid (i eròtic)

17 novembre 2014

Per uns és l’obra més eròtica i sexual de Shakespeare, per d’altres una comèdia romàntica de festival de final de curs i per Joan Ollé, la més lúcida… i un […]