La Zaranda: El grito en el cielo

La Zaranda: El grito en el cielo

La Zaranda, Teatro Inestable de Andalucía la Baja, és una companyia de Jerez, amb 36 anys d’experiència, que continua desenvolupant una intensa tasca creativa que li ha valgut un gran prestigi nacional i també internacional. L’any 2010 van rebre el Premi Nacional de Teatre. Les seves obres tracten temes com la mort o la devastació que deixa el pas del temps, o la memòria… Són assumptes que pel fet de ser tractats amb fortes dosis d’humor i d’ironia, no perden en absolut gravetat. Aquesta és la gràcia de La Zaranda, una companyia capaç de riure’s del mort i de qui el vetlla.

SINOPSI

Presoners de l’herència genètica, dels historials mèdics i del consum estadístic que administra el seu temps, aquests cossos desnonats acabaren dipositats en aquest magatzem d’òrgans deteriorats, sense possible regeneració. Una confortable i asèptica avantsala de la mort. Malgrat tot, a aquestes vides reduïdes a mecanismes orgànics no els han pogut abolir totalment la contraindicació de somniar.

Alguns decideixen escapar-se de l’acte final del seu destí, tot intentant una fugida de la defunció mèdicament certificada vers la llegendària font de l’eterna joventut. Un viatge de retorn a la vida recuperant el dolor com a dimensió humana i la joia de la llibertat perduda. Viure a la intempèrie de l’ànima.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi

  “El grito en el cielo”. Interesante propuesta pese a que quizá el haber leído tantas críticas y opiniones inmejorables hizo que me creara unas expectativas irreales. Mucho humor entre tanto drama (yo esperaba una tragedia, prácticamente) para retratar cómo acabamos nuestras vidas sólos, hacinados, con miedo constante y a todo, despojados de dignidad en residencias, donde que te dejen desperat un sólo día más es la única meta. Sin embargo, los ancianos se revelan y buscan una salida que les devuelva a la vida, a vivir, aunque el precio sea alto y tratado de forma muy simbólica y poética. Muy, muy buenas interpretaciones de los 3 actores masculinos, con un dominio absoluto de la gestualidad o lenguaje corporal. Gran uso de la música e iluminación y una escenografía tan simple como exttremadamente versátil.

  20/09/2015
 • ignasi tomás lopez-doriga
  ignasi tomás lopez-doriga

  La nostra valoració al blog culturayalgomas.wordpress.com

  https://culturayalgomas.wordpress.com/2015/09/15/el-grito-en-el-cielo-drama-funerario/

  16/09/2015
 • Elizabeth Garcia Perez

  Una tragicomedia con la cual no sabes si reír o llorar por lo que nos espera… al inicio me encantó, después ha bajado un poco para terminar de manera magistral. La vejez y la manera de llevarla siempre es un tema difícil que pocos se atreven a llevar al teatro de esta manera. Demasiado ácida para mi gusto, pero reconozco el trabajo de los actores, realmente parecían viejos con cuerpos que ya no les obedecen como ellos quisieran. Una puesta en escena con un estilo que no a todos gustará, pero que con 4 “jaulas” logran toda una historia dentro de un geriátrico interesado solo a vender. Recomendable si te gusta el género “ácido-realista”.

  14/09/2015
 • Ana P.F.

  La Zaranda me ha zarandeado. Una mirada àcida, negre, tendre i un humor que no t’esperes, com es posible q se m’escapi la rialla? La decadència, el final de la vida a la nostra societat, però q també trascendeix el temps i el lloc. A estones em recordava les pintures de Brueghel el Viejo. Correu a veura-la.

  10/09/2015
 • Josep Oliva Sasé

  Avui he anat al Romea a veure aquesta obra que ens ha portat la companyia andalusa La Zaranda. Amb un to àcid i irònic ens endinsa a un geriàtric on uns personatges que han perdut el nord viuen en una estrafolaria avantsala mortuòria d’una famosa clínica on encara és possible somiar amb un viatge que els retorni la vida, i la llibertat perduda. La interpretació com en altres ocasions que els he vist, fantàstica. I l’escenografia austera d’acord amb l’obra, solament utilitza quatre contenidors de metall que els propis actors mouen i transformen. A mi m’ha agradat molt, tot i que reconec que és un estil de teatre per a un sector de públic molt concret però que a Catalunya el tenim, i m’ha donat molta pena veure només la meitat de la platea plena.

  09/09/2015
Articles relacionats
La Zaranda porta al Romea el seu humor “negre i tendre” sobre el dolor i la mort

La Zaranda porta al Romea el seu humor “negre i tendre” sobre el dolor i la mort

9 setembre 2015

El Teatre Romea acull fins el 20 de setembre el teatre metafòric d’El grito en el cielo, un text d’Eusebio Calonge i dirigit per Paco de La Zaranda que va néixer durant […]