Tot el que necessites per anar al teatre

Compañía Rocío Molina: Grito pelao

Compañía Rocío Molina: Grito pelao

Un muntatge coreogràfic i musical que ens submergeix en el desig personal d’una bailaora de tenir un fill i que, tot desplegant en escena un entramat de relacions humanes, ens proposa una reflexió sobre la maternitat.

Tres dones en escena. Dos miralls que es reflecteixen l’un en l’altre i una mare. Grito pelao és l’oportunitat de veure dos animals escènics en acció. Però no es tracta només de venir a veure ballar una de les grans del flamenc, Rocío Molina, ni d’escoltar una veu capaç d’emocionar els més escèptics, la de la Sílvia Pérez Cruz. Ni tan sols de gaudir de la cohabitació escènica entre dos talents excepcionals. Aquesta vegada, Molina Cruz i Pérez Cruz, lligades per una complicitat atàvica, han decidit desprendre’s de les seguretats i endinsar-se en un espai desconegut que les atreu sense remei.

Molina transforma el seu cos i la seva manera de ballar buscant, des de la quietud, una saviesa lligada al seu desig de ser mare, una recerca que uneix la vida i l’art, el ball i la pròpia identitat. I, en aquest viatge, la segueix, generosa, la veu de Pérez Cruz, que interpreta una tria de cançons delicioses, entre les quals dues de lletres lorquianes compostes per a l’ocasió. Juntes respiren fins a l’últim alè l’estructura profunda de la feminitat. No és estrany, doncs, que la bailaora convidi a compartir amb elles l’escena Lola Cruz, la seva mare, aquesta mare a qui es fan retrets i a qui es necessita, aquesta mare que també va ser filla i que, per la seva filla, tot ho donaria.

Una coproducció del Chaillot, Théâtre national de la Danse (París); Grec 2018 Festival de Barcelona; Festival d’Avignon; Théâtre de Nîmes – scène conventionnée d’intérêt national – danse contemporaine – art et création; Bienal de Flamenco de Sevilla.

Amb la col·laboració del festival Temporada Alta (Girona – Salt) i Teatros del Canal (Madrid).

Rocío Molina és artista associada del Chaillot – Théâtre National de la Danse de París.

Espectacle estrenat el 6 de juliol de 2018 al Festival d’Avignon.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Conmovedor espectacle que fusiona dansa flamenca i música.

    23/07/2018
Articles relacionats
Maternitats. Rocío Molina i Sílvia Pérez Cruz al GREC 2018

Maternitats. Rocío Molina i Sílvia Pérez Cruz al GREC 2018

10 juliol 2018

S’han trobat en més ocasions l’escenari. Són dues veus especials, populars i generadores d’emocions. Sílvia Pérez Cruz i Rocío Molina. Totes dues perfilen amb el seu cos una connexió intensa […]

En femení. Les creadores al Festival GREC

En femení. Les creadores al Festival GREC

26 juny 2018

Foto: Gian Marco Bresadola En la versió del mite d’Orfeu i Eurídice, de l’escriptora austríaca Elfriede Jelinek, guanyadora d’un premi nobel el 2004, Orfeu és un cantant masclista i possessiu […]