Tot el que necessites per anar al teatre

Com nos tornem

Com nos tornem

‘Com nos tornem’ és un viatge a través de la història de la poesia catalana i universal: de Verdaguer a Apel·les Mestres, de Baudelaire a Lorca, de Teodoro Baró a Pablo Neruda. Un espectacle de Gisela Figueras i Jordi Lara que ens proposa redescobrir un repertori, el de les velles poesies d’envelat i d’aplec, i una escola interpretativa ja oblidada, la declamació.

SINOPSI

Isabel Castro, una perruquera d’origen murcià, en jubilar-se queda vídua i cau en una depressió. Per distreure’s, comença a treballar com a perruquera voluntària en casals d’avis i hospitals, on coneix la mítica i alhora oblidada actriu Pepi Fornells, qui li descobreix la poesia i la declamació i que, sobretot, dota la seva vida d’un nou sentit.

La Isabel recorre llavors casals d’avis recitant poemes i descobreix, a més, que perruqueria i poesia van de bracet perquè, com ella assegura -i demostra amb versos- “la poesia frena la caiguda del cabell”.

Aviat però, mor donya Pepi i van desapareixent totes les companyes del “Quadre Artístic Pepita Fornells”. La Isabel esdevé “l’última declamadora”. Però ja ningú no vol escoltar els seus poemes. Al final, només la poesia la salvarà.

Mentre ens explica la seva història, Isabel Castro recita algunes perles del vell repertori d’envelat com “El plat de fusta” de Teodoro Baró, “Un lloro, un moro, un mico i un senyor de Puerto Rico”, “Cal estimar” d’Apel·les Mestres, “En un castel·lo perduto”… i aplica l’art de declamar a la seva professió de perruquera…

Video
Fotos

Valoració espectadors
  • La idea és boníssima. Una perruquera jubilada que fa de rapsode mentre pentina. Molt divertida i emotiva. Molt recomanable!!!

    15/07/2017