Tot el que necessites per anar al teatre

Cia. Pepa Plana: Si tu te'n vas

Cia. Pepa Plana: Si tu te'n vas

Lhumor és cosa de dones, com a mínim en la pista que ha muntat una de les clownsmés populars del país. Sha envoltat de dues grans pallasses més i duna directora amb qui reinterpreta els números més clàssics… amb una mirada femenina.  

Pepa Plana és tot un referent de l’escena del circ a Catalunya, una de les dones més conegudes i aplaudides entre les que han gosat posar-se un nas vermell per regalar moments de bon circ als espectadors i espectadores. Ara fa uns anys, al Grec 2019, va presentar Veus que no veus, un espectacle on retia homenatge a les dones que, com ella, es dediquen a l’art del clown i que va obtenir el Premi Butaca 2020 al millor espectacle per a públic familiar. Amb la complicitat de la també pallassa Nöel Olivé es tornava a mirar amb ulls de dona alguns dels números més clàssics, aportant així una nova lectura a alguns dels millors moments de la tradició pallassa. Però a Pepa Plana i a Nöel Olivé encara els van quedar moltes coses per dir i molts números per reinterpretar, i per això ara hi tornen amb un equip ampliat de col·laboradores. I és que si la mateixa Pepa Plana assumeix la condició de pallassa augusta i Nöel Olivé la de pallassa blanca, ara tindrem també a l’escenari la Lola González com a pallassa contraaugusta. Formen, així, el trio complet de pallasses tradicionals que, sí, reviuran un cop més els números més coneguts del repertori de clown, però aquest cop com a part d’una història que els dona unitat.

Protagonitza l’espectacle la Pepa Plana, una coneguda pallassa el prestigi de la qual s’estén a l’escena internacional. Ha creat més d’una desena d’espectacles, ha treballat amb el Cirque du Soleil i amb els grans de l’escena del clown, i l’any 2014 va obtenir el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat. Des del 2018, torna a dirigir el Festival Internacional de Pallasses d’Andorra. Amb ella, repeteix experiència l’actriu de teatre, cinema i televisió Nöel Olivé.  I s’incorpora al trio de pallasses clàssiques la Lola González, actriu i pallassa, integrant i fundadora de la companyia Lolita Corina, amb la qual ha creat dos espectacles, inclòs l’exitós Las gallegas. Completa l’equip de dones al capdavant de la proposta la directora Ester Nadal. Actriu, directora, dramaturga i professora de teatre, Nadal va néixer al Principat, on va ser fundadora i directora artística de l’Escena Nacional d’Andorra del 2007 al 2012. Ha col·laborat amb directors com Jordi Mesalles, Calixto Bieito, Georges Lavaudant, Xavier Albertí i Andrés Lima, i ha dirigit els seus propis espectacles de creació, que s’han vist en escenaris de Barcelona, Madrid, Andorra o París, entre altres ciutats.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració