Tot el que necessites per anar al teatre

Cia Bratislava: Oh My God Barcelona!

Cia Bratislava: Oh My God Barcelona!

La Cia Bratislava estrenen l’adaptació catalana de l’opereta còmica La vie parisienne de Jacques Offenbach. Un musical de petit format i una crítica satírica a la vida burgesa i al turisme de masses, escenificada ara a la Barcelona del segle XXI.

El 2016 farà 150 anys que Offenbach va escriure aquesta opereta còmica que, a dia d’avui, segueix molt vigent. Tracta d’un espavilat barceloní que decideix fer-se passar per guia per tal d’endur-se a casa seva una turista adinerada. Enganys, disfresses i embolics de faldilles en una ciutat cada vegada més dedicada a enlluernar el visitant estranger.

LA COMPANYIA

Aquesta jove companyia sorgida de l’Institut del Teatre debutava la temporada passada amb el primer muntatge en català de l’òpera bufa de Jacques Offenbach “La Gran Duquessa de Gerolstein”, amb gran èxit de crítiques. Bratislava és una jove companyia de teatre integrada per Anna Lozano, Laura Pau, Mònica Portillo i Albert Ruiz.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Aquest musical de petit format que es va estrenar farà poc més d’un any a l’Auditori i després es va poder veure al Maldà, avui l´ hem recuperat a l’Auditori Can Palots de Canovelles. Es tracta de l’adaptació catalana i portada als nostres dies de l’opereta bufa La vie parisienne de J. Offenbach. L’argument gira al voltant d’un tema, a més a més molt actual a Barcelona, com és el turisme que ens visita. La Companyia Bratislava de forma àgil, divertida però conservant la gràcia i ironia de les operetes, ens narra unes situacions un tant surrealistes, esbojarrades i carregades de embolics que et mantenen els 75 minuts amb el somriure d’orella a orella. Extraordinària la interpretació de tots, sense excepció, ballen, toquen els instruments i canten molt bé per cert, Bravo per la feina tan ben feta. Si no l’heu vist i teniu oportunitat, passareu una molt bona estona.

  30/10/2017
 • Imprescindible anar a veure “oh my god Barcelona”. La cultura no és només la intel•lectualitat exclusiva i les grans obres alabades pels nostres entesos crítics. Estem davant d’una deliciosa opereta costumista , en clau de comèdia, del Paris de fa 150 anys, perfectament adaptada a la Barcelona dels nostres dies (o segurament atemporal), magníficament interpretada, amb una direcció impecable i representada en un entorn molt poc convencional però que, segurament, fa arrodonir el resultat final. Un “BRAVO” reiteratiu als actors.

  11/03/2016
 • Hebert Parodi

  Si bé l’opereta no és un gènere que m’atregui, malgrat ser incondicional de la seva derivació (els musicals) ni la comèdia d’embolics acostumi a fer-me somriure, he passat una bona estona amb aquesta adaptació tan lliure com encertada d’una opereta francesa. Sense explicar gaire, la història aprofita l’intent d’engany d’uns turistes que arriben disposats a consumir el parc temàtic que és Barcelona, per part d’uns amics barcelonins, per a riure’s de tot plegat: el fenòmen turístic de masses, la picaresca, la seducció, els tòpics sobre anglesos i catalans… A partir d’aquí, disfresses, enganys, equívocs…
  La Cia. Bratislava ha aconseguit que de tan bona com és l’adaptació d’una peça del XIX que passa a París, sembli que és una obra escrita avui mateix. Amb només un piano i les magnífiques veus i recursos humorístics de tots ells, ens han arrencat més d’un somriure i fet gaudir d’un bonic muntatge (què ben aprofitades les maletes!).

  28/02/2016
 • Una gran obra, una gran música i uns grans intèrprets!! Quin encert pel gènere opereta aquesta companyia. Molt recomanable!

  07/02/2016
 • Una obra molt recomanable! Joves actors amb talent que canten, ballen i actuen molt bé, es tracta d’una sàtira sobre el turisme a Barcelona plena d’humor. Ens ho hem passat molt bé. Esperem que tinguin molt èxit.

  06/02/2016
Articles relacionats
‘Oh my God Barcelona’: del París del segle XIX a l’aparador turístic de la Barcelona actual

‘Oh my God Barcelona’: del París del segle XIX a l’aparador turístic de la Barcelona actual

9 febrer 2016

La Companyia Bratislava, que es va gestar –gairebé per casualitat –durant una vaga de controladors aeris en l’aeroport de la capital d’Eslovàquia i que va conquistar inesperadament al públic i […]