Tot el que necessites per anar al teatre

César & Cleopatra

César & Cleopatra

Què és el poder? Pot arribar a determinar la vida d’aquell qui l’ostenta? Hi ha una relació directa entre poder i corrupció? I quin rol hi juga la seducció en tot això? Aquests són alguns dels interrogants als quals vol donar resposta César & Cleopatra.

SINOPSI

Als llimbs de l’eternitat Cèsar i Cleopatra es retroben el 2015. Dos amants, dos còmplices, dos aliats, dues formes d’exercir el poder, com a home i com a dona, s’enfronten o se sumen. Des de la seva perspectiva d’avui recorden, ironitzen i debaten sobre allò que van viure i el que han vist succeir al món des del llunyà dia de la seva mort. De vegades rescaten les paraules que els han atribuït els poetes i d’altres, volen en llibertat per situacions que la Història ha relatat amb major o menor veritat.  Una proposta bella i salvatge, divertida i dramàtica. La música, la dansa i la llum serveixen d’armes i d’arts a quatre grans actors que faran gaudir i pensar l’espectador amb el teatre més pur.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Avui al Romea hem vist aquesta obra d’Emilio Hernández i que dirigeix Magüi Mira. Un text de ficciò que ens explica el retrobament de Cesar i Cleòpatra ara en el 2016 per evocar la seva joventut i rememorar experiències passades després de més de 2000 anys d’història. Per explicar-nos això l’autor ha duplicat els dos personatges la Cleopatra actual Angela Molina i la jove Carolina Yuste, i el Cesar actual Emilio Gutierrez Caba i el jove Ernesto Arias .Sense aprofundir en cap però tractant molts temes, els diàlegs resulten monòtons, el ritme escènic lent, els acudits de poca qualitat i sense gràcia, i les cançons que canta Molina fluixetes i de dubtosa interpretació. L’escenografia minimalista i la il·luminació són molt correctes. La interpretació la qualificaria de discreta sense que cap d’ells destaqui. Els noranta minuts de durada la veritat és que se m’han fet molt llargs.

    17/04/2016