Tot el que necessites per anar al teatre

By heart

By heart

By heart de Tiago Rodrigues, és un espectacle on lactor i dramaturg portuguès convida deu espectadors a aprendre’s un poema de memòria. Entre versos i històries aparentment inconnexes, farà palesa la importància de la transmissió de les paraules i de les idees que expressen.

Sobre l’escenari, homes i dones corrents del públic que no han vist mai la funció, no saben ben bé què passarà i no tenen encara cap idea del text que els donaran i que hauran de memoritzar. Per què aquests versos en concret? Tingueu paciència i veieu com s’aprenen el text de memòria (by heart, en anglès), mentre Rodrigues explica històries que tenen a veure amb ell mateix, amb una àvia a punt de quedar-se cega, amb tot de llibres repartits per l’escenari i amb els molts personatges que els habiten. A cada parell de versos que els homes i dones s’aprenguin emergiran mil i una connexions extravagants. Què tindrà a veure Borís Pasternak (sí, l’autor del Doctor Jivago) amb un cuiner del nord de Portugal o amb un programa de televisió holandès? Totes les incògnites s’aniran resolent segons avanci l’espectacle, una creació que vol fer evident el valor essencial de les paraules, la importància de transmetre-les i les mil i una noves idees que us pot suggerir un mot. I és que no hi ha un lloc més segur per a un mot o un conjunt de mots i les idees que els acompanyen que la memòria. Ho explicava el teòric de la literatura George Steiner, però també ho sabia l’escriptor Ray Bradbury (i François Truffaut!). I si la memòria fos una arma de resistència? I si les deu persones que hi ha sobre l’escenari poguessin ser considerats com una mena de soldats?

Una producció del Teatro Nacional D. Maria II, a partir d’una creació original de la companyia Mundo Perfeito.

Coproduït per O Espaço do Tempo i Maria Matos Teatro Municipal.

Aquest espectacle ha estat creat amb el suport del Govern de Portugal | DGArtes.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

17 juny 2019

Publiquem la quarta revista en paper de TeatreBarcelona! Aquest és el quart estiu que TeatreBarcelona editem una revista en format paper, dedicada a un dels esdeveniments culturals més importants de […]