Tot el que necessites per anar al teatre

Ballet Nacional de Cuba: La Cenicienta

Ballet Nacional de Cuba: La Cenicienta

El Ballet Nacional de Cuba, un dels més reconeguts a nivell mundial, torna a Barcelona amb un doble programa format per un clàssic: La Cenicienta.

El Ballet Nacional de Cuba és la màxima expressió de l’escola cubana de ballet, que sobre la base del llegat cultural que brinden diversos segles de tradició en la dansa teatral.

La companyia sorgeix en 1948, amb Alicia Alonso com a principal fundadora i primeríssima figura. Alicia Alonso, actual directora, és una de les personalitats més rellevants en la història de la dansa i constitueix la figura del ballet clàssic en l’àmbit iberoamericà.

Sinopsi

La Ventafocs és l’única música de Johann Strauss composta expressament per a un ballet, tot i que altres obres seves han estat usades freqüentment, amb èxit, en obres coreogràfiques. L’estrena de La Ventafocs, posterior a la mort del músic, va tenir lloc el 2 de maig de 1901, a Berlín. També va ser presentada en 1908, a l’Òpera de la Cort de Viena. Tot i la popularitat de Strauss, l’obra va tenir llavors una existència escènica molt curta. El coreògraf cubà Pedro Consuegra presentar per primera vegada una versió coreogràfica de l’obra en 1988, a l’Òpera de Marsella. Per al Ballet Nacional de Cuba, Consuegra va revisar substancialment aquesta coreografia, i va enriquir els aspectes tècnics i dramàtics. Aquesta nova versió, va ser estrenada a l’Havana el 9 de març de de 1996.

Video

Fotos

Ballet Nacional de Cuba: La CenicientaBallet Nacional de Cuba: La CenicientaBallet Nacional de Cuba: La Cenicienta

Valoració espectadors

Sigues el primer en deixar la teva valoració

Articles relacionats