Tot el que necessites per anar al teatre

ASAP ‘Actes de solidaritat amb el patriarcat’

ASAP ‘Actes de solidaritat amb el patriarcat’

En aquests temps d’alta toxicitat social i afectiva, per què no retratar l’enemic com a antídot? Per què no riure’ns d’ell fent servir el mirall deformador de la caricatura? Per què no posar-nos sobre avís del perill fent servir les armes de l’humor més negre?

ASAP (actes de solidaritat amb el patriarcat), és un retaule incòmode i irònic dels nostres usos i costums, una instantània deformada feta de veus impersonals però clarament identificables, un seguit de situacions incòmodes que acaben fent un retrat del nostre pitjor perfil.

Sinopsi

Com hem arribat fins aquí? És perquè la rapidesa amb què passa la vida davant els nostres ulls no deixa que ens aturem a reflexionar? És perquè la provisionalitat amb què vivim ens aboca a mirar-nos només al propi melic i a no conrear l’empatia amb l’altre? És perquè a les relacions ens hem acabat acostumant a desconfiar de tot el que no aporta beneficis clars i quantificables? Així, les escenes es van succeint, tenint com a protagonistes l’impudor injustificat, la crueltat gratuïta amb l’altre, la fragilitat del compromís, la prepotència del que està en situació de poder.

La desfilada dels nostres monstres dóna per a molt: Relacions tòxiques amagades rere el camuflatge de l’èxit laboral o social; veus sense identitat que repeteixen lliçons apreses com si els anés la vida, sense importar-los qui tenen el costat; companys de viatge amb l’empatia desentrenada fins a extrems insospitats; veus masculines completament conscients del seu poder ancestral i que fan ús del privilegi sense cap mena de vergonya; veus femenines que, també sense cap vergonya, acaten l’ordre imposat, sense posar en dubte la jerarquia patriarcal; altres veus que malden per escapar-se’n i llancen senyals de socors.

DIJOUS 31 DE GENER / COL·LOQUI POSTFUNCIÓ "Actes per a acabar amb el patriarcat"

El dijous 31 després de la funció d’ASAP parlarem i debatrem sobre el patriarcat. La forma d’organització política, econòmica, religiosa i social sobre la qual es fonamenta la societat actual; basada en la idea d’autoritat i lideratge de l’home per sobre de les dones. Julia Bertran (periodista cutural i autora del llibre ‘M’estimes i em times’) i Isaias Fanlo (acadèmic especialista en teatre i teoria queer) seran els encarregats d’obrir la xerrada.

*El col·loqui serà obert i limitat a l’aforament de la sala al acabar la funció.

DIJOUS 7 DE FEBRER / COL·LOQUI POSTFUNCIÓ "Una altra sexualitat és possible"

El dijous 7, gràcies la botiga eròtica amantis.net, tindrem després de la funció un interessant debat amb el públic sobre altres possibilitats de viure les relacions afectives i entendre el sexe fora dels patrons imperants. Parlarem de poliamor i altres formes de no monogàmia. Hi ha infinites maneres de relacionar-nos així com orientacions sexual i identitats de gènere. Les encarregades d’obrir la xerrada seran Kali Sudhra (queer, racialitzada i activista sex-positive. Treballa en la indústria del porno i en el seu temps lliure dóna tallers sobre sexualitat) i Sandra Bravo (Periodista, creadora del projecte www.hablemosdepoliamor.com per a la divulgació de la no-monogàmia i sexualitats alternatives).

*El col·loqui serà obert i limitat a l’aforament de la sala.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració