Virginia Gimeno Folgado

Va estudiar Dansa clàssica i contemporània a l’Institut del teatre de Barcelona i en 1999 va debutar com a ballarina professional en el Gran Teatre del Liceu en la reinauguració després del seu incendi.
Des de llavors ha recorregut molts dels escenaris internacionals més emblemàtics interpretant un gran nombre d’obres de prestigiosos coreògrafs i de directors d’escena de gran renom.
A partir del 2005 combina la seva carrera artística amb l’ensenyança a estudiants i a companyies professionals de dansa.
Apassionada des de ben petita per l’estudi del pensament humà la Virgínia troba en els ensenyaments de la filosofia del Hata Raja Ioga tradicional un nou camí d’indagació per endinsar-se i complementar la seva carrera en les arts escèniques.
El 2015 li va nèixer el desig d’engendrar els seus propis treballs i va crear el projecte Adoctrinats, on amb Vuit Passos per a una coreografia- Patañjali per a tots els públics i L’1 del 10 va aconseguir integrar sobre l’escena artistes que dedicaven la seva vida a les arts escèniques amb altres que potser era la primera vegada q pujaven a un escenari.
A partir de 2017 es consolida la companyia ADOCTRINADES amb Arrels una coproducció amb els artistes visuals Oniolab estrenada ens els Premis Ciutat de Barcelona del 2019 i WhiCh 20 (La versió de 50’ serà coproduïda pel Festival de Dansa Quinzena Metropolitana 2020 i l’Antic Teatre de Barcelona.)
La Virgínia com a intèrpret sent fascinació pel treball de presència escènica y per la recerca dels estats emocionals mitjançant la connexió entre cos, cor i ment.

La seva inquietud com a coreògrafa és aconseguir una major consciència en el contingut de les seves peces i descobrir els efectes emocionals i socials que creen en el públic. Segons ella, els artistes a més de cercar la bellesa, distreure i commoure, tenen la responsabilitat d’ocupar les seves obres de sentit i han de perseguir la veritat amb l’anhel de modificar la societat.

Fotos i vídeos
Conegut/da per
Articles relacionats

‘Trànsit & Cuba’, el retorn de Maria Rovira

Maria Rovira torna a Barcelona amb les entrades exhaurides. Trànsit & Cuba, una peça creada especialment per al Festival Grec, mostra la connexió de la coreògrafa amb el país caribeny. Fundadora […]

El futbol arriba als escenaris

Foot-ball al TNC, Serenata para un país sin serenos a La Seca i El Procedimiento al Maldà. Tres visions del món del futbol dalt dels escenaris. 20 ANYS DE L’HONGARESA […]