“Yerma” compleix 80 anys al Tívoli

Comunicació

Silvia Marsó protagonitzará Yerma, dirigida per Miquel Narros, al Teatre Tívoli de Barcelona

  • La coproducció del Centro Dramático Nacional i Prod. Faraute compta amb música de Enrique Morente
  • L’opressió de la dona, la llibertat i el desig són alguns dels temes que reflecteix la tragèdia lorquiana
  • El clàssic de Lorca aterra a Barcelona després d’una temporada d’èxit al Teatro María Guerrero de Madrid
  • El 2014 es compleixen 70 anys de l’estrena del muntatge (1934) i 80 de la seva creació (1924)
(Comedia.net / Barcelona, gener 2014)

L’actriu Silvia Marsó encapçala el repartiment de Yerma en el muntatge dirigit per Miguel Narros que s’estrenarà el 5 de febrer al  Teatre Tívoli de Barcelona. La coproducció del Centro Dramático Nacional i Producciones Faraute recupera el clàssic lorquià sobre l’opressió de la dona, la maternitat frustrada, el desig i la llibertat amb una de les grans tragèdies de la història del teatre i tractant temes plenament vigents. Ho fa en un any especialment significatiu, ja que el 2014 es compleixen 70 anys de l’estrena del muntatge (1934), interpretat per Margarida Xirgu, i 80 de la seva creació (1924).

TEATRE_BARCELONA_Yerma_Federico_Garcia_Lorca_Tivoli

L’obra està dividida en tres actes de dos quadres cadascun, l’acció es desenvolupa en un ambient rural i té com a protagonista a Yerma, una camperola que se sent frustrada per no poder concebre fills amb Juan, un home amb el qual es va casar anys enrere com a conseqüència d’un matrimoni pactat per conveniència i no per derivacions de l’amor. Un conflicte universal al ritme de la música del mestre Enrique Morente, feta expressament per a aquesta obra, i emmarcat en un entorn escenogràfic tel·lúric i simbòlic, que signa Mónica Boromello.

Narros assenyala que la Yerma d’aquest muntatge suposa “una volta al principi, a la Yerma més nua, a l’essència de l’obra: el drama d’una dona que creu que ha nascut fèrtil i no aconsegueix ser mare. I també el drama de la terra en la qual viu: l’Andalusia més àrida, malament repartida i malament conreada, que ha de suportar llargs períodes de sequera”.

L’elenc a les ordres de Miguel Narros està encapçalat per Silvia Marsó, Pep Molina, Chema León i Roser Pujol, i inclou onze actors més.

TEATRE_BARCELONA_Yerma_Federico_Garcia_Lorca_Tivoli

Escrit per
Comunicació
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!