Tot el que necessites per anar al teatre

Yerma, de Federico García Lorca, és una obra dividida en tres actes de dos quadres cadascun, l’acció es desenvolupa en un ambient rural i té com a protagonista Yerma, una camperola que se sent frustrada per no poder concebre fills amb en Joan, un home amb qui es va casar anys enrere com a conseqüència d’un matrimoni pactat per conveniència i no per derivacions de l’amor.

A partir d’aquesta situació que, sens dubte, preocupa, angoixa i omple d’impotència a qualsevol dona que veu impedit el seu desig de ser mare, Lorca aborda la temàtica de l’esterilitat i els efectes negatius que té aquest problema en la realitat femenina.

Yerma no només és una dona que busca tenir descendència per satisfer un desig personal, sinó que també és una víctima de la societat del segle XX, per a la qual les dones tenien l’obligació d’encarregar de les tasques domèstiques i complir els seus compromisos femenins, on la maternitat era un requisit indispensable.

Amb el temps, aquest deure imposat per les normes socials acaba per arruïnar la vida de la protagonista, qui no deixa de lluitar contra la seva realitat i reacciona davant d’això de manera conflictiva, fins al punt de portar-la a cometre accions de les que mai hagués cregut capaç de portar endavant.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  A mi si que me gustado esta versión de Yerma.
  Todo el mundo me había hablado bastante mal de ella pero a mi me ha parecido bastante buena. La escenografía muy conseguida, los efectos de lluvia sorprenden, la música de Enrique Morente espectacular y muy apropiada, los actores en estado de gracia. Bueno… todos menos Silvia Marsó. No lo hace mal pero en las partes drámaticas se le nota que flojea y en Yerma la angustia se debe de sentir a flor de piel y eso la platea no lo ha sentido. Es la única pega. El resto, muy recomendable!!

  26/02/2014
 • NEUS MÒNICO FERNÁNDEZ

  Llàstima de les actuacions,que des de el meu punt de vista han estat un pel fluixetes.Una mica planes……….,poc creibles.
  Pel que fa a la il.luminació,escenografia,vestuari i música han estat de 10 !!!!!!!!!!
  L’utilització de l’aigua en mitg de la terra seca m’agradat moltíssim i el moment de la pluja ha estat espectacular !!!!!!!!!!

  13/02/2014
Articles relacionats

“Yerma” compleix 80 anys al Tívoli

23 gener 2014

Silvia Marsó protagonitzará Yerma, dirigida per Miquel Narros, al Teatre Tívoli de Barcelona La coproducció del Centro Dramático Nacional i Prod. Faraute compta amb música de Enrique Morente L’opressió de […]