Yerma, de Federico García Lorca, és una obra dividida en tres actes de dos quadres cadascun, l’acció es desenvolupa en un ambient rural i té com a protagonista Yerma, una camperola que se sent frustrada per no poder concebre fills amb en Joan, un home amb qui es va casar anys enrere com a conseqüència d’un matrimoni pactat per conveniència i no per derivacions de l’amor.

A partir d’aquesta situació que, sens dubte, preocupa, angoixa i omple d’impotència a qualsevol dona que veu impedit el seu desig de ser mare, Lorca aborda la temàtica de l’esterilitat i els efectes negatius que té aquest problema en la realitat femenina.

Yerma no només és una dona que busca tenir descendència per satisfer un desig personal, sinó que també és una víctima de la societat del segle XX, per a la qual les dones tenien l’obligació d’encarregar de les tasques domèstiques i complir els seus compromisos femenins, on la maternitat era un requisit indispensable.

Amb el temps, aquest deure imposat per les normes socials acaba per arruïnar la vida de la protagonista, qui no deixa de lluitar contra la seva realitat i reacciona davant d’això de manera conflictiva, fins al punt de portar-la a cometre accions de les que mai hagués cregut capaç de portar endavant.

Durada:
Idioma:
Castellà
Opinions de l'espectacle 4
Recomanacions Teatre Barcelona
Espectadors/es
  • Iván F. Mula
    Iván F. Mula
    Teatre Barcelona
  • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
    JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  • Neus Mònico Fernández
    Neus Mònico Fernández
Articles relacionats

“Yerma” compleix 80 anys al Tívoli

Silvia Marsó protagonitzará Yerma, dirigida per Miquel Narros, al Teatre Tívoli de Barcelona La coproducció del Centro Dramático Nacional i Prod. Faraute compta amb música de Enrique Morente L’opressió de […]

Enllaç copiat!