Xavi Buxeda debuta a La Villarroel amb una obra sobre la violència homofòba

Rubén Garcia Espelta

El dramaturg Xavi Buxeda debuta La Villarroel amb l’obra Qui estigui lliure, una obra que gira al voltant de l’amistat de tres joves, un dels quals es veu involucrat en una agressió contra una parella gai. Els personatges, la Carla, l’Àlex i el Pol (interpretats per Paula Jornet, Pau Escobar i Nil Carboner), conviden al públic a reflexionar sobre quin marge de perdó hi ha quan es conèix a l’autor d’una agressió homòfoba.

Qui estigui lliure posa dubte els límits de la defensa”, explica Buxeda, que també dirgeix l’espectacle: “És la història d’una amistat ferida per l’odi irracional que busca avançar fugint de les identitats. Els personatges es trobaran davant la cosa que més estimen en el món, però també, la que més els rebutja”. L’obra defuig la violència explícita i se centra en la part més reflexiva del fet o en la part més emocional dels personatges: “Volem centrar-nos en l’origen de la violència. Busquem generar una certa incomoditat i que el públic es pregunti si seria capaç de perdonar una agressió a un millor amic penedit”.

L’obra també reflexiona sobre altres temes com la viralització d’aquestes fets o la sobreexposició al debat públic. Qui estigui lliure forma part del cicle OffLaVillarroel i es podrà veure els dimarts a les 20h i els caps de setmana a les 12:30h.

Qui és en Xavi Buxeda?

Llicenciat en Comunicació i Audiovisuals, ha estat ajudant de direcció de directores com Denise Duncan (El combat del segle) i Marta Buchaca (Rita) o Toni Casares (Descripció d’un paisatge). Es col·laborador habitual de la companyia Les Impuxibles i ha treballat com a productor, regidor i ajudant de direcció per a festivals com TNT, Mixtur o Elixir Poètic. Ha escrit i dirigit alguns projectes audiovisuals. En Xavi també és compositor i cantant al projecte HAM i lletrista per a formacions musicals i ha col·laborat en campanyes de comunicació i impacte social amb l’entitat Casa Nostra Casa Vostra.

Més info, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!