Tot el que necessites per anar al teatre

El Versus es converteix en ‘La peixera’ de Toni Cabré, el soterrani de la traïció

22 abril 2016
n

Tot per la feina. Els cinc personatges de La Peixera estan disposats a fer qualsevol cosa per conservar el seu lloc de treball. Òscar Molina dirigeix una revisió del text L’efecte 2000, de Toni Cabré, guanyador del premi Ciutat d’Alcoi de teatre, que posa damunt la taula com, davant una realitat laboral plena de precarietat, n’hi ha qui se n’aprofiten oferint treballs-escobreria i d’altres es veuen obligats a acceptar-los.

TEATRE_BARCELONA-la_peixera-REVISTA_1

Cabré presenta cinc personatges, el cap i els companys de feina, que “en circumstàncies normals s’aguanten i es toleren, però que estan instal·lats en una situació cada cop més irrespirable que els posa en crisi i els desperta l’autèntica naturalesa humana, malfiada i feréstega”. L’empresa ha anunciat una reducció dràstica de personal i tot explota: primer rebel·lió, després ressentiments, impotència… i, finalment, la selva: salvi’s qui pugui, sense escrúpols ni remordiments. Una lluita tots contra tots al soterrani d’un departament d’informàtica d’ambient irrespirable.

Com assenyala l’autor, “cada personatge traeix amb les armes que coneix i en la mesura que ho sap fer, i el que no traeix és perquè no en sap o perquè no té les eines. Ells són també culpables de la traïció que reben, perquè s’instal·len en un conformisme que no duu enlloc”. I és que, explica la companyia, “són ells, i els seus comportaments i reaccions, allò que finalment els arrossega i determina. Es defensen a la desesperada, desconfiant els uns dels altres, i no calculen les conseqüències de les seves accions. En aquesta batalla de tots contra tots cometen el pitjor dels errors: no mantenir el cap fred i lluitar junts per intentar salvar-se”.

L’efecte 2000, que es va publicar a la col·lecció El galliner d’Edicions 62 l’any 2000, no s’havia estrenat professionalment fins a dia d’avui. Per fer-ho, el Versus recupera l’equip del seu èxit de la temporada passada, Cloaca, encapçalat per Òscar Molina. Malacara & Wilson Band, que ja van compondre les cançons per a l’anterior espectacle de la companyia, seran els encarregats de posar la banda sonora a l’obra.

Fotografia: Max Segura

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari