Un Shakespeare còmic i amb números musicals

Teatre Barcelona

El Versus Teatre aposta aquest estiu per Els còmics d’una nit d’estiu, una obra basada en els personatges còmics d’El somni d’una nit d’estiu que vol fer arribar, a través de l’humor, l’obra de Shakespeare a tots els públics.

TEATRE_BARCELONA-Els_comics_d_una_nit_d_estiu-REVISTA_2

“Els personatges còmics de Shakespeare no fallen mai, són els més propers al públic”, explica el director de l’obra, Ivan Campillo. “Hem volgut fer una obra que, sense ser Shakespeare, tampoc deixi de ser-ho”. És per això que han agafat els personatges còmics d’El somni d’una nit d’estiu i han creat un nou espectacle, “fresc, proper i per tota la família” amb números musicals.

Aquests personatges formen part d’una companyia amateur que prepara una obra en motiu del casament del Duc d’Atenes. El director, interpretat pel també director de l’obra, Ivan Campillo, vol que l’obra sigui dramàtica, però els actors volen fer una comèdia. “És l’eterna lluita, quan fas una comèdia la gent no et valora”, explica Campillo. El personatge del director, en Ribot, és un homenatge al “pare teatral” de Campillo, Ricard Salvat, amb qui l’actor va fer “totes les tragèdies del món”. També hi ha en Cabdell (Quim Casas), un personatge histriònic, mal educat i fatxenda que lluita per aconseguir més protagonista en el muntatge. En Flauta (Víctor Genestar), un actor jove a qui sempre toca fer el paper de dona. En Justet (Sílvia Forns), una noia que es disfressa d’home per poder actuar, qui protagonitzarà una història d’amor amb en Flauta. I per últim en Morros (Ramon Godino), un actor de repartiment completament sapastre.

TEATRE_BARCELONA-Els_comics_d_una_nit_d_estiu-REVISTA

Tot i no ser un musical, una mandola acompanyarà l’obra i els actors cantaran fins a sis cançons per tal de mantenir aquests moments musicals que sovint apareixen a les obres de Shakespeare, “donar ritme i acompanyar la trama”. També hi haurà música medieval i clàssica i composicions de Joanjo Rubio. “Hem de fer riure” serà la cançó principal, i una declaració de principis dels personatges de l’obra, però també de la companyia, que ha volgut jugar amb el clown i la commedia dell’arte.

Apunta Teatre ja havia portat al Versus comèdies d’èxit com Tu digues que l’estimes, Salvem les balenes…i el meu matrimoni què? o Dòria.

(Text: Mercè Rubià)

Escrit per
Teatre Barcelona
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!