TEATRE I NOVES TECNOLOGIES

Txèkhov, robòtica i realitat augmentada, a la Sala Àtrium

L'espectacle estarà en cartell fins al 13 de novembre

Redacció

La sala Àtrium recupera un clàssic d’Anton Txèkhov, Érem tres germanes amb adaptació de José Sanchis Sinisterra, en un muntatge que combina tecnologia audiovisual, robòtica, realitat augmentada i live cinema.

La proposta, dirigida per Raimon Molins, desdibuixa la frontera entre el teatre, el cinema i l’art digital: “És una proposta orgànica on la tecnologia és un actor més i alhora no acapara el protagonisme de l’escenari”. Els actors i actrius, Anna Roy, Ona Borràs, Júlia Genís i Carles Roig, comparteixen escena amb càmeres robotitzades, cinema creat en viu dalt de l’escenari i efectes especials digitals que interactuen amb projeccions realistes. “El resultat és una proposta sorprenent, no només pel text de Sanchis Sinesterra, que revisita i actualitza el clàssic de Txèkhov, sinó per les possibilitats que demostra l’ús de la tecnologia pròpia del segle XXI”, explica el director.

Per posar en marxa aquest espectacle el director i les actrius han hagut de treballar amb tècnics especialitzats en vídeo, so i efectes digitals: “Un dels actors enregistra en viu algunes de les escenes que s’utilitzen en l’espectacle, col·laborant amb un braç robòtic dirigit per control remot”. La proposta es completa amb un altre element poc habitual: una casa de nines, que té molta presència a l’escenari perquè és on passen algunes de les escenes, sobretot flashbacks.

La història se centra en la històries de tres germanes atrapades en l’espai-temps que es veuen obligades a reviure el passat de forma gairebé obsessiva. Una reflexió sobre temes com el matrimoni, la infidelitat, el masclisme, la justícia social, la guerra, el pas del temps o la pròpia existència.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!