TEATRE POLIORAMA

‘The party’, un retrat àcid de la societat i les seves contradiccions

Redacció

El Teatre Poliorama inaugura la nova temporada a partir del 15 de setembre amb The Party, un text Sally Porter en el que Sergi Belbel dirigirà un repartiment excepcional encapçalat per Queralt Casasayas, Biel Durán, Àngels Gonyalons, Montse Guallar, Jordi Díaz, Marta Ribera i Lluís Soler.

La peça parteix d’un amistós sopar entre amics que anirà evolucionant a mesura que els comensals vagin explicant certes notícies: com l’anunci que farà una de les invitades com a nova Ministra de Salut. Converses creuades i situacions divertides que s’aniran donant entre intel·lectuals i progressistes de professió, personatges acomodats que, a l’hora de la veritat, són tot el contrari del que fan veure als altres.

“És un vodevil polític amb una mirada mediterrània”, afirma el director que també és l’encarregat de fer-ne una adaptació escènica fidel al text original i que manté el nom dels personatges i el títol en anglès. “El text de la Sally Potter sembla més destinat a teatre que a guió de cinema: no té seqüències i inclou gairebé un 20% més de rèpliques que el film”. Mantenir el títol original The Party, segons Belbel, també permet jugar amb l’ambigüitat entre les traduccions de festa i partit, que en anglès s’escriuen igual (party).

L’obra, segons el director, és un “retrat àcid” de la societat que reflexiona sobre temes com el sistema de salut, l’economia, la fe religiosa, el masclisme… Un reflex de la vida en tota la seva complexitat, diversitat i ple de contradiccions.

Més informació, imatges i entrades:

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
L’horror d’explorar qui som

L’horror d’explorar qui som

Una casa i la persona que l’habita. Un duet que, metafòricament, tenen característiques similars segons el creador Pablo Molina. “La casa em serveix com a metàfora de l’espai mental del […]

Màscares que parlen

Màscares que parlen

Del 23 al 27 de juliol, el Teatre Condal acull Forever, el nou espectacle de Kulunka Teatro dins del Festival Grec. Després de l’èxit internacional d’André y Dorine i Solitudes, […]

Els monstres i les pors de Josep Maria Miró

Els monstres i les pors de Josep Maria Miró

La por és una de les principals obsessions de la dramatúrgia de Josep Maria Miró. A El principi d’Arquimedes, que torna el 20 d’agost a l’Espai Texas, sospita d’un possible […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!