El Paral·lel viatja en taxi al TNC

Comunicació

taxialtnc2

El Teatre Nacional de Catalunya enceta una temporada amb un espectacular muntatge per homenatjar el teatre de revista del Paral·lel barceloní. Poques vegades el TNC havia hagut d’anar a buscar pianos de sota les pedres i assajar a les sales més inversemblants… I es que no és habitual veure espectacles amb vora de 70 artistes sobre l’escenari!

“TAXI… Al TNC!” té una durada d‘una hora i mitja, i inclourà números de diferents revistes com “Love me”, “Bis-bis”, “Oui-Oui”, “Joy-Joy”, “Pocker” o “Chirivarí”, totes estrenades al Paral·lel entre 1926 i 1928. Trobareu cuplets psicalíptics, divertides cançons, desfilades d’artistes i vedettes, un Singlot Poètic (parafrasejant singlots poètcs de Pitarra) adaptat a les preocupacions de la Barcelona dels nostres dies, classes de petons, espectaculars números de màgia i molta, molta picardia. Alguns dels artistes que podreu veure dalt de l’escenari són un Lluís Homar mig home, mig dona; Jordi Boixaderas, el Mag Hausson, EGOS Teatre, Ramon Pujol, Peter Vives, Pepo Blasco, Aina Sánchez, Nora Navas o Mar Ulldemolins. Tot l’equip artístic que conforma la temporada 13-14 del Teatre Nacional hi farà acte de presència.

Els taxis ecològics també pujaran a l’escenari: cada dia entrarà i sortirà de l’escenari un taxi fent un eslàlom entre els 72 artistes que conformen l’espectacle.

taxialtnc

PERQUÈ UNA REVISTA AL TNC?

La idea d’aquest “Taxi… Al TNC”, que s’estrenarà el 2 d’octubre a la Sala Gran, sorgeix arran d’unes investigacions de Xavier Albertí, director del Nacional, quan comissariava l’exposició “Paral·lel 1892-1939” al CCCB. Tot cercant informació del “broadway barceloní”, va adonar-se del gran desconeixement del món de la revista entre els Barcelonins. En la línea de recuperar els elements patrimonials del nostre teatre, el TNC rescata aquest gènere i n’organitza diverses activitats complementàries i gratuïtes, com una conferència musicada sobre Joan Viladomat (compositor universal i mestre de cupletistes), o la projecció de la pel·lícula “Frontera”, de Manuel Pérez.

 

apropacultura

LA RECAUDACIÓ, PER A LA FUNDACIÓ “APROPA CULTURA”

Apropa Cultura és un projecte socioeducatiu d’inclusió social dedicat a la cultura. Treballa amb persones en risc d’exclusió social com discapacitats, malalts mentals, persones en situació de pobresa, exclusió social, violència de gènere, sense llars, drogodependència, atur, gent gran, immigrants nouvinguts… Una trentena d’equipaments culturals i festivals ofereixen entrades per aquest col·lectiu a 3 euros, oferint així un recurs de lleure, inclusiu i de qualitat. L’any passat més de 10.000 persones van assistir a diferents espectacles dels auditoris col·laboradors i, segons expliquen des de la Fundació, ja està canviant el dia a dia i les trajectòries de moltes d’aquestes persones. “En un context de retallades de subvencions, iniciatives com la del TNC són molt importants perquè les projectes com Apropa Cultura puguin desenvolupar-se”.

“EL TEATRE DE TOTS”

El Nacional ha estrenat aquesta temporada els descomptes del 50% per a joves  i aturats. “Tenim la voluntat que el TNC sigui el teatre de tots. Amb aquest projecte volem apropar el teatre a la ciutadania” deia Mònica Campos, directora executiva del TNC. Amb “Taxi… Al TNC!” seràn els espectadors qui triaran el preu de l’entrada de l’espectacle inaugural, que anirà íntegrament destinada a la Fundació APROPA CULTURA. Les entrades es poden reservar a internet (10€, 20€, 30€, 50€ o 100€), però si s’hi volen fer aportacions diferents, o accedir-hi gratuïtament, cal anar directament a les taquilles del teatre. Totes les aportacions són desgravables, i la Fundació Apropa Cultura en farà el comprovant.

familiataxialtnc

Caldran reserves prèvies degut a l’aforament limitat.

Mira la fitxa de l’espectacle, consulta totes les funcions i no et quedis sense entrada! http://bit.ly/19sV7Ct

Escrit per
Comunicació
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!