‘Sis solos soles’, una òpera itinerant en línia per descobrir el Liceu

Rubén Garcia Espelta

El Liceu ha estrenat aquest cap de setmana Sis solos soles, coproduïda per Òpera de Butxaca i Nova Creació, on sis dones acompanyades d’un instrumentista protagonitzen i intepreten sis noves òperes en diferents espais del teatre de La Rambla. El projecte, disponible en línia fins al 22 de novembre, està pensat proposar un viatge a l’espectador per diferents estances del Liceu: el Foyer, el Saló de Miralls o el box de l’escenari, entre altres.

Les protagonistes (Elena Tarrats, Lídia Vinyes-Curtis, María Hinojosa, Elena Copons, Marta Fiol i Dolors Aldea) interpreten a sis dones, sis veus atrapades en entorns o situacions domèstiques amb històries que van des del drama a l’òpera bufa. Unes històries escrites per nom com Cristina Cordero, Oriol Pla, Marc Rosich, Victòria Szpunberg i Helena Tornero.

Les 6 històries

Darrer missatge de Mario G. Cortizo

Elena Tarrats interpreta a una youtuber tem l’arribada de la fi del món i anima als seus usuaris a fer likes per tal d’evitar-ho.

Cállate de Francesc Prat

La història d’una jove, interpretada per Lídia Vinyes-Curtis, que es fica a la banyera per suïcidar-se.

No és res urgent de Agustí Charles

Maria Hinojosa interpreta a una dona que espera la trucada de la seva amant i no s’atreveix a sortir de casa per por de quedar-se sense cobertura a l’ascensor.

Dànae recorda de Joan Magrané

Elena Copons dona vida a una dona que, partint del mite de Danae, recorda en un soterrani els abusos als quals la sotmetia de petita el seu pare.Voraç bellesa
 
de Lucas Peire

Una òpera bufa sobre les obsessions on una antiga soprano, Marta Fiol, parla amb la seva nevera i interpreta peces que van des de l’ària Casta diva a l’òpera Turandot.

Per precaució de Raquel García-Tomás

La història d’una anciana, Dolors Aldea, que es enega a anar a una residència i accepta dolçament la mort.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!