“Ser autònom és una de les odissees més èpiques que pot viure l’ésser humà”

Redacció

Álex Martínez Vidal i Andreu Rami han creat, amb el músic Joan Berenguer, Autónomos. El musical, el primer musical inspirat en les aventures dels freelance espanyols, un col·lectiu de treballadors que supera el 20% de la població. Va estrenar al petit Almeria Teatre del barri de Gracia, la sala especialitzada en musicals de petit format que ha vist néixer fenòmens còmics com ‘PEGADOS. El Musical’. Enguany fan el salt al Teatre Victòria, després del gran musical Billy Elliot. Com són autònoms, ells mateixos s’entrevisten en exclusiva a TeatreBarcelona.

autónomos el musical barcelona

És un espectacle només per a autònoms?
Per res! És una història d’amistat i superació, repleta d’humor, vídeos i cançons divertides, que té l’única pretensió de fer riure.
No hi ha tecnicismes d’autònom que impedeixin entendre l’espectacle. Tothom riurà amb les peripècies de l’Àlex.

Com se us va ocórrer fer aquest musical?
Teníem moltes ganes de portar als escenaris l’aventura de autoocupar-se en aquest país, és una de les odissees més èpiques que pot viure l’ésser humà en l’actualitat. AUTÓNOMOS és un espectacle tan divertit com crític. Ho desmuntem tot, començant per nosaltres mateixos.

Ho heu fet sense productor, ni director, ni res de res. Com ho porteu? El procés ha estat dur?
En la vida real també som autònoms, així que bé, estem acostumats a fer-nos-ho tot, és el que hi ha. Hem creat des de la primera cançó fins a l’últim vídeo que acompanya l’espectacle. Això té coses molt bones i unes altres no tant, com que de vegades et falta perspectiva. Per això ens hem rodejat de gent talentosa com en Joan Berenguer per a la creació musical, l’Eugenia González i la Merche Ochoa, dues còmiques amb una llarguíssima trajectòria que ens ha acompanyat en el procès d’escriptura o la Blanca Tolsà, la ballarina amb més paciència de la Terra, que ha dissenyat unes coreografies divertides i funcionals. També ens han acompanyat els còmics Tomàs Fuentes, Ignasi Taltavull i David Martos, que han posat acudits on no n’hi havia. Gràcies, nois!

“És un espectacle tan divertit com crític”

Què és indispensable per crear un espectacle de teatre musical?
Per a nosaltres han estat molt importants els bars de Barcelona. El guió s’ha escrit acompanyat de 27 plats de braves, 456 cerveses i 132 tasses de cafè. I 2 gots d’aigua.

L’Andreu mesura unes desenes de centímetres més que Álex. Aquesta diferència d’altura és part de l’èxit còmic de la peça?
És real, de fet, no tenim gens de gràcia, però pensem que si a Bertín Osborne i Arévalo els funciona… Per què a nosaltres no?

A més, compteu amb cameos de luxe com Juanra Bonet, Elisenda Carod, Ignasi Taltavull, Loulogio o Toni Nievas entre d’altres. Com els heu enganyat?
Dient-los que era per a una causa benèfica. Jeje. No, ara de debò, simplement perquè són molt macos i malgrat les seves atapeïdes agendes han cedit encantats a participar a AUTÓNOMOS, el musical. Són els millors! Solament per ells, que apareixen projectats durant l’espectacle, mereix la pena venir al teatre a veure aquesta comèdia musical. Altres famosos van dir que no.

Ens podríeu dir els noms d’aquests famosos que es van negar a fer el seu cameo a AUTÓNOMOS, El musical?
Això seria de mala educació, així que ho farem: Bruce Springsteen, Joe Biden o Beyoncé són alguns dels quals van declinar col·laborar en el xou. Estan “subiditos”, ho entenem, però no els hi perdonem.

I per acabar, digueu-nos un motiu per anar al teatre a veure-us.
Som autònoms i necessitem la pasta. No, ara de debò, no la necessitem, però volem més.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Comentaris
  • Leticia

    Vi esta obra hará 4 meses. Me reí bastante. Y eso que no soy de reirme Los dos actores son muy buenos.merece la pena

    Respondre
    14/10/2021
Enllaç copiat!