Rufus Wainwright portarà al Festival de Peralada l’òpera gai ‘Hadrian’

Rubén Garcia Espelta

El músic Rufus Wainwright portarà al Festival de Peralada la seva segona òpera, Hadrian, que explica la història d’amor de l’emperador romà Adrià i el seu jove amant. L’espectacle, que s’estrenarà primer al Teatro Real de Madrid, es podrà veure a Catalunya el 29 de juliol.

“Aquesta proposta busca crear una connexió per unir l’òpera amb el públic contemporani”, explica el músic durant la presentació de l’òpera a Barcelona. El compositor ha creat una òpera contemporània profunda, complexa i madura que narra el darrer dia de vida d’aquest l’emperador romà, que va governar entre els anys 117 i 138 dC. Inspirada en l’obra del fotògraf Robert Mapplethorpe, centrada l’antiga Grècia i els retrats de nus, Hadrian també vol reivindicar el món clàssic “per salvar la bellesa davant la destrucció” que es va materialitzar al 80 amb la Sida o amb l’actual invasió russa d’Ucraïna. Per fer-ho Jörn Weisbrodt, el director del muntatge, proposarà una narrativa construïda a partir de les projeccions de 300 imatges de Mapplethorpe mitjançant les quals espectador percebrà les tensions i els turments dels diferents personatges i el dramatisme de la trama.

Hadrian comptarà amb un repartiment encapçalat per Thomas Hampson, Ainhoa ​​Arteta, Xabier Anduaga, Rubén Amoretti o Vanessa Goikoetxea, entre altres, els rols principals, i amb el cor i orquestra titulars del Teatro Real de Madrid sota la batuta de Scott Dunn. Coincidint amb l’òpera, el Palau Robert de Barcelona acull fins al 29 d’abril l’exposició Flowers and people, que aplega fotografies de Mapplethorpe que estableixen un diàleg visual amb l’òpera de Wainwright, i que està comissariada pel mateix Weisbrodt.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!