Tot el que necessites per anar al teatre

Roser Batalla protagonitza un dels relats feministes més influents XX

30 novembre 2020

L’actriu Roser Batalla protagonitzarà a partir del 5 de novembre L’empaperat groc (The Yellow Wallpaper) a la Sala Versus Glòries. El text compta amb una nova traducció de Xavier Quero qui compartirà també la direcció amb Frank Capdet

De caràcter autobiogràfic i ambientat a l’època victoriana, l’obra narra en primera persona la dramàtica història d’una dona que sembla patir una depressió postpart durant un llarg estiu en el qual és resclosa en una casa de camp.

Charlotte Gilman Perkins, considerada una de les precursores de la ciència ficció feminista moderna, proposa un descens a la bogeria narrat amb precisió a través de la veu de la seva protagonista. La seva pròpia vida va suposar una ruptura amb les convencions i idees del que havia de ser “el caràcter femení” d’una dona. En una època en què la dona tenia un paper supeditat a el del seu marit, ella no només va gaudir d’independència econòmica gràcies a la seva formació en disseny i al seu treball com a dissenyadora de targetes publicitàries, sinó que va aconseguir ser altaveu de la revolució sufragista que va tenir lloc en la seva època.

Una obra amb pinzellades autobiogràfiques

L’empaperat groc (The Yellow Wallpaper) és relat asfixiant amb pinzellades autobiogràfiques, i amb un missatge encara vigent, sobre la discriminació de la dona en la societat. Després del naixement de la seva filla va caure en una profunda depressió. Va buscar ajuda en un prestigiós neuròleg que li va recomanar descans absolut, li va recomanar realitzar “tanta vida domèstica com li fos possible” i li va prohibir realitzar activitat intel·lectual, i molt menys treballar o escriure.

El text, escrit l’any 1892, és considerat com una de les peces clau de la literatura nord americana i un dels relats més influents de la literatura d’horror i feminista del segle XIX i XX.

Més informació i entrades a:

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari