Roger Pera i Mingo Ràfols donen vida a Van Gogh i Gauguin en un musical al Teatre del Raval

Redacció TeatreBarcelona

El Teatre del Raval obre temporada amb un musical d’autoria pròpia, catalana i contemporània, dels autors i dramaturgs Roc i Joan Olivé. Vols veure’n les primeres imatges?

TEATRE_BARCELONA-van_gogh_el_musical_raval-neus_riba-REVISTA_9

Amb música d’un dels dos cosins i autors, el Joan, l’obra Van Gogh, el musical comptarà amb Roger Pera donant vida al pintor impressionista protagonista i escortat per Mingo Ràfols, en el paper de Gauguin. Tanca el repartiment un tercer actor, Miquel Malirach, com a Úrsula Layer, la prostituta que fa ballar el cap i el cor de Van Gogh. Els creadors confessen que han posat un home interpretant aquest personatge inspirant-se en el grup britànic d’humoristes Monty Python, donant-li un punt esperpèntic i humorístic. Per la música, han escollit un tercet de guitarra acústica, guitarra elèctrica i violí per donar-li un toc pop-rock, fugint del piano habitual dels musicals. El violí, a més, li dóna el punt d’emoció necessari, també.

TEATRE_BARCELONA-van_gogh_el_musical_raval-neus_riba-REVISTA_6

El musical-sitcom es situa a la petita localitat francesa d’Arlés, on conviuen els dos artistes, i en la que Van Gogh s’enamora d’una prostituta que, al seu torn, està interessada en “ser pintada i fornicada” per Gauguin, que es troba en un moment de poca inspiració i només somia en marxar a Tahití, a pintar indígenes nues. La comèdia relata els intents del pintor neerlandès de seduir a l’Úrsula, amb l’ajuda del seu amic: el gira-sol Robert.

L’obra vol ser “un divertimento”, a l’estil de La extraña pareja i Plats Bruts i, si bé és cert que Van Gogh i Gauguin van conviure durant dos mesos, en 1888, al poble de la Provença, els autors no s’han cenyit a la realitat i han fet la seva pròpia versió de la història: “De fet, tampoc està assegurat que Van Gogh anés pel món cantant”, fan broma.

FOTOGALERIA

TEATRE_BARCELONA-van_gogh_el_musical_raval-neus_riba-REVISTA_2

TEATRE_BARCELONA-van_gogh_el_musical_raval-neus_riba-REVISTA_1

TEATRE_BARCELONA-van_gogh_el_musical_raval-neus_riba-REVISTA_3

TEATRE_BARCELONA-van_gogh_el_musical_raval-neus_riba-REVISTA_5

TEATRE_BARCELONA-van_gogh_el_musical_raval-neus_riba-REVISTA_7

TEATRE_BARCELONA-van_gogh_el_musical_raval-neus_riba-REVISTA_8

Trobareu tota la informació sobre horaris i dates a la fitxa de l’espectacle:

Text i fotografies: Neus Riba

 

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!